Bemutatkozott az MLSZ új sportigazgatója

2015. március. 05., 12:22   |    

Bemutatkozott az MLSZ új sportigazgatója

Bernd Storck, az MLSZ napokban kinevezett sportigazgatója sajtótájékoztatón ismertette jövőre vonatkozó terveit, elképzeléseit.

A hivatásos játékosként Dortmundban és Bochumban szereplő, majd edzőként a Stuttgartnál, a Herthánál, a Wolfsburgnál, a Partizan Belgrádnál, a kazah szövetségnél és az Olimpiakosznál is dolgozó német szakember bemutatkozással kezdte a sajtótájékoztatót, majd futballfilozófiájába engedett betekintést, illetve felvázolta, mik lesznek a legfontosabb feladatai a jövőben.

- Büszke vagyok arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség felkért erre a feladatra – fogalmazott Bernd Storck. - Előre nem ígérek semmit, de keményen fogunk dolgozni, hogy sikereket érjünk el az utánpótlásban. Siker alatt nemcsak az eredményeket értem, hanem azt is, hogy stílusos futballt játsszanak a válogatottjaink. Három napja vagyok itt, ez idő alatt két utánpótlás-válogatott mérkőzést is láttam. Az első benyomásaim pozitívak, már most egyértelmű, hogy vannak tehetségeink, az én feladatom, hogy a válogatott stábjaival, illetve a klubokkal együttműködve tovább fejlesszük őket.

storck2|

A sportigazgató hozzátette: az U15-től az U21-es korosztályig minden válogatottnál a lehető leghatékonyabb rendszert szeretne felépíteni, a taktikai, technikai és fizikális képzésben is megvannak erre az elképzelései. Emellett létrehozna egy hatékony játékosmegfigyelő-rendszert, illetve egy olyan adatbázist, amelyben minden releváns információ megtalálható a hazai utánpótláskorú labdarúgókról, és amely segítséget nyújt a kiválasztásban a korosztályos válogatottaknál.

- Az edzői munka szinte teljes egészében megegyezik a tanári munkával, az edzőknek tanítaniuk kell a labdarúgókat, ha kell, a pályán megmutatni nekik, mit csinálnak rosszul, miben kell fejlődniük – fogalmazott Bernd Storck. - Szeretnék stílust adni a válogatottaknak, emellett fontos, hogy fegyelmezetten játsszanak a futballisták, mindenki pontosan tudja, milyen játékhelyzetben mi a feladata a pályán. Egyelőre igyekszem felmérni, miben van lemaradásunk, melyek a legfontosabb tennivalók az előrelépéshez. Jelenleg ez a legfontosabb feladatom, de később az akadémiákkal, utánpótlásképző műhelyekkel is szeretnék együttműködni. Folyamatosan meglátogatom a klubokat, kimegyek a mérkőzéseikre, felmérem az akadémiák aktuális szintjét. Senkinek nem akarom megmondani, mit tegyen, inkább ajánlásokat teszek, hogy meglátásom szerint miben lenne érdemes változtatni.

Bernd Storck elmondta: a német futball jelenlegi sikereinek az alapja a szervezettség. Hazájában tizenkét évvel ezelőtt Matthias Sammer irányításával kidolgoztak és felépítettek egy egységes utánpótlásprogramot, ennek látható most az eredménye. Egy hasonló program a magyar utánpótlásban is komoly eredményeket hozhat tízéves távlatban, és reményét fejezte ki, hogy ennek kialakításában ő is segíteni tud majd.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS