Bennmaradt a Vasas, győzelemmel búcsúzott a Puskás Akadémia

2016. április. 30., 18:34   |    

Bennmaradt a Vasas, győzelemmel búcsúzott a Puskás Akadémia

MTK Budapest - Vasas 0-2 (0-0)
Gólszerző: Vida a 66., Pavlov a 89. percben

Mindkét csapat számára kulcsfontosságú volt a győzelem, a mérkőzés elején az MTK tett többet a gólszerzés érdekében. A 11. percben Gera Dániel járt közel a gólszerzéshez, de lövését követően a keresztlécről a gólvonal elé pattant a labda. Ezt követően is veszélyesebben játszott az MTK, egy-két további helyzete azonban kimaradt a szünetig. A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, majd a 66. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Vasas, Vida Máté jó 35 méterről ívelte át a labdát a kapujából kissé kinn álló Hegedűs kapus fölött (0-1). A 74. percben a Vasas majdnem megduplázta előnyét, de Novák Csanád lesről talált a kapuba, így maradt az angyalföldiek egygólos vezetése. A hajrában támadott ugyan az MTK, de a Vasas jól tartotta előnyét, sőt, a 89. percben megduplázta azt: egy kontra végén Remili játszotta középre a labdát, Pavlov némi szerencsével megtartotta azt, majd 12 méterről a jobb felső sarokba lőtte (0-2). Győzelmével a Vasas meghosszabbította élvonalbeli tagságát, kiejtve a Puskás Akadémiát, az MTK Budapest a negyedik lett, így az Európa Liga selejtezőjében indul a következő idényben.

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Gólszerző: Bacelic-Grgic a 20., Tar a 31., ill. Bobál a 92. percben

A hazaiak nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe, feltolták védekezésüket, és már a felezővonal közelében megpróbáltak labdákat szerezni. A 20. percben góllá érett a Puskás Akadémia fölénye, Polonkai nagyszerűen emelte be a labdát a védők mögé, Stipe Bacelic-Grgic egyedül törhetett kapura, és nem is hibázta el a ziccert, Horváth kapus mellett a hálóba passzolt (1-0). A 31. percben érkezett a második hazai találat, Zsótér Donát jobb oldali szögletét követően Tar Zsolt elé került a labda, aki 10 méterről, félfordulatból a léc alá bombázott (2-0). A szünetig további helyzeteket alakítottak ki az akadémisták, míg a Honvéd teljesen veszélytelen volt ellenfele kapujára. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, az akadémistáknak megfelelt az eredmény, és igyekeztek tartani azt, míg a Honvéd egy-egy távoli lövéssel jelezte, hogy nem mondott le a gólszerzésről. A hajrában már jobban játszottak a kispestiek, és a 92. percben sikerült megszerezniük a szépítő találatot, egy bal oldali szöglet után Bobál Dávid fejelt egy lépésről a hálóba, kialakítva a 2-1-es végeredményt. A Puskás Akadémia megtette, amit meg tudott tenni a bennmaradásért, de ez kevés volt az üdvösséghez, a Vasas győzelmével a felcsúti együttes búcsúzott az OTP Bank Ligától.

Haladás - Ferencváros 0-1 (0-1)
Gólszerző: Kovács (öngól) a 31. percben

Az első félórában a Fradi játszott veszélyesebben, különösen Varga Roland volt sokat játékban, aki a 18. percben óriási lehetőséget hagyott ki. A 31. percben aztán Varga remek labdát kapott Böde Dánieltől a jobbösszekötő helyén, megpróbálta középre tenni a labdát, amely a hátrafutó Kovács Lórántról pattant a Haladás kapujába (0-1). A félidő hajrájához közeledve mindkét oldalon egy-egy veszélyesebb lövést jegyezhettünk fel, de a szünetig nem született újabb gól. A második félidő ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel kezdődött, de helyzetek nem alakultak ki a Haladás kapuja előtt. A mérkőzés végéhez közeledve a Fradi már lehetőségekig is eljutott, de Király Gábor jó védéseivel megakadályozta a vendégek második találatát, így a vendégek 1-0-ra megnyerték az összecsapást. A lefújás után a Ferencváros tagjai Bánki Eriktől, az MLSZ elnökségi tagjától vették át a bajnoki aranyérmeket.

Újpest FC - Videoton FC 0-3 (0-0)
Gólszerző: Nego az 55., Tischler a 76., Juhász a 93. percben

Az első félórában az Újpest veszélyeztetett többet, két alkalommal is közel járt a gólszerzéshez. A 30. percben fordulat állt be a mérkőzésen, Pátkai Máté indítása után Balajcza Szabolcs a 16-oson kívül kézzel akadályozta meg a Vidi helyzetét, a játékvezető piros lapot adott a hazai kapusnak. A kiállítás után beállt Banai Dávid a szabadrúgásnál nagyot védett, majd a 45. percben Tischler Patrik éles szögből leadott lövésénél is megmentette csapatát a góltól. A második félidő fehérvári fölénnyel kezdődött, és az 55. percben megszületett a vendégek vezető találata, Loic Nego fordult kapura a jobbösszekötő helyén, majd 18 méterről bombázott a jobb felső sarokba (0-1). A 76. percben újabb gólt eredményezett a Vidi mezőnyfölénye, Géresi az alapvonal közeléből, balról tette középre a labdát, Tischler Patrik pedig 9 méterről a bal alsó sarokba passzolt (0-2). A végeredményt Juhész Roland állította be a 93. percben, 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (3-0). Győzelmével a Videoton FC szerezte meg a második helyet az OTP Bank Liga 2015-2016-os idényében. A lefújás után az ezüstérmeket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a Vidi játékosainak és stábtagjainak.

Békéscsaba 1912 Előre - DVSC-Teva 0-0

Az első félidőben nem látszott, melyik csapat harcol a dobogóért, és melyik esett már ki az élvonalból, kiegyenlített volt a játék, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A második félidőt jobban kezdte a Debrecen, de helyzeteiből nem született gól. A játékrész második felében a Békéscsaba állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, de csak lesgólig jutott, döntetlennel zárult az összecsapás. A Loki a harmadik helyen zárta a bajnokságot, és kilépett a nemzetközi porondra, várhatja az Európa Liga selejtezőjét.

DVTK-Paksi FC 0-2 (0-1)
Gólszerző: Bartha a 45., Kecskés a 93. percben

Az első félórában nem kápráztatták el a közönséget a csapatok, de a játékrész végéhez közeledve a Diósgyőr kialakított néhány nagy lehetőséget. A 45. percben mégis a Paks szerzett vezetést, Bartha László hagyta ott védőjét, majd 8 méterről a kapuba lőtt (0-1). A második félidő elejét megnyomta a DVTK, de csak két érvénytelen találatot szerzett, illetve kihagyott néhány nagy helyzetet. A 79. percben Bertus Lajos kapott piros lapot egy rossz ütemű szerelési kísérlet után, de a DVTK már csak egy kapufáig jutott, nem tudta kihasználni az emberelőnyt a hátralévő percekben, sőt, a vendégek a 93. percben, Kecskés Tamás 15 méterről lőtt góljával megduplázták az előnyüket, és három ponttal zárták az OTP Bank Liga 2015-2016-os idényét.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS