Bennmaradt az Újpest, bajban a DVTK, győzött a MOL Fehérvár

2021. április. 29., 22:09   |    

Bennmaradt az Újpest, bajban a DVTK, győzött a MOL Fehérvár

A DVTK nem tudta megszerezni sorozatban negyedik bajnoki győzelmét, és ez nagyon sokba kerülhet neki a végelszámolásnál. Az Újpest a miskolci 0-0-lal bennmaradt az élvonalban. A MOL Fehérvár FC magabiztosan nyert az MTK otthonában.

Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-0
DVTK: Malenica - Polgár, Milovic, Soldo (Ivanovski, 78.), Pikk (Marin, a szünetben) - Suljic (Márkvárt, 70.), Max, Grozav - Grgic, Vanecek (Drazic, a szünetben), Roshi (Molnár G., a szünetben)
Újpest: Pajovic - Pauljevic (Simon, 91.), Máté, Baosic, Ristevski, Antonov - Szakály, Croiset (Bjelos, 82.), Csongvai - Perosevic (Bacsa, 66.), Tallo

Nem túl nagy iramú játékkal, kevés helyzettel telt el az első negyedóra. Egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt, a támadásvezetésekből azonban hiányzott az ötlet és a dinamika mindkét oldalon. A folytatásban is többnyire a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, így pedig nem volt esély komolyabb gólszerzési lehetőség kialakítására. A 40. percben viszont több csel és passz is sikerült a hazaiaknak, nagy helyzetben azonban Polgár, majd Vanecek nem találta el a labdát. Zoran Zekic vezetőedző megpróbálta felpörgetni a hazai csapatot, hármat cserélt a második félidőre. Mezőnyfölénybe került a DVTK, érződött, hogy nagyobb szüksége van a győzelemre, mint ellenfelének, ezzel együtt nem sok esély nyílt a diósgyőri gólszerzésre. A hajrára eleredő esőben elkeseredetten támadott a hazai együttes, de nem tudta begyűjteni a három pontot. A több alapemberét nélkülöző kupadöntős fővárosi csapat ezzel biztosította élvonalbeli tagságát, a DVTK viszont - amely az előző három mérkőzését megnyerte - akár már ezen a hétvégén kieshet.

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Ferreira (88.), illetve Nikolics (18.), Zivzivadze (75.), Houri (82.)
Piros lap: Herrera (65.)
MTK: Mijatovic - Alho, Perkovic, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera - Kanta (Cseke, 19.), Varju (Mezei Sz., a szünetben) - Prosser (Vancsa, 76.), Varga R. (Antonijevic, 83.), Schön (Drljo, 83.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira (Hangya, 88.) - Pinto (Alef, 78.) - Bamgboye, Nego, Houri (Bourard, 88.), Petrjak (Dárdai, 88.) - Nikolics (Zivzivadze, 74.)
 
Lendületesen kezdett a vendégcsapat, amely a 18. percben Nikolics góljával a vezetést is megszerezte. A középkezdésre viszont szokatlanul sok időt, több mint két percet kellett várni, mert a hazaiak lecserélték a csapatkapitány Kanta Józsefet, aki a szezon végén vonul vissza, és utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára. A levonuló középpályásnak - aki 1998 óta szerepel az MTK-ban - a két együttes tagjai sorfalat álltak. A mérkőzés folytatásában is a vendégek irányítottak, helyzeteket is kidolgoztak, miközben az MTK támadójátéka akadozott, csak pontrúgások után tudott némi zavart kelteni. A szünet után nem érvényesült a Fehérvár fölénye, és bár a hazaiak támadói továbbra is súlytalanok voltak, kapujukban Mijatovicnak azért együtt kellett élnie a játékkal. A 65. percben megfogyatkozott az MTK - Herrera gyűjtötte be második sárga lapját -, majd tíz perccel később a csereként épp csak beszálló Zivzivadze remek egyéni megindulás végén duplázta meg a Fehérvár előnyét. A 82. percben Houri szabadrúgásból növelte háromra a különbséget, míg a mérkőzés utolsó érdemi eseményeként egy kapu előtti kavarodás végén Ferreira szépített. Az MTK pályaválasztóként 2021-ben továbbra is csak egyszer nyert, míg a MOL Fehérvár Szabics Imre irányításával idegenben változatlanul nem kapott még ki. Az MTK a bajnoki idény korábbi két találkozóján legyőzte a Fehérvárt, amely két héttel ezelőtt a MOL Magyar Kupa elődöntőjében vett először, majd ezúttal másodszor is revansot a fővárosiakon. A mérkőzés arról marad emlékezetes az MTK számára, hogy elbúcsúzott a profi labdarúgástól Kanta József, a kék-fehérek ikonikus alakja, aki teljes pályafutását a klub színeiben töltötte.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS