Beragadt a rajtnál a Ferencváros

2010. március. 22., 15:46   |    

Beragadt a rajtnál a Ferencváros

A listavezető MTK Hungária, és a címvédő Viktória FC-Szombathely egyaránt magabiztos győzelmet aratott a Hummel Női labdarúgó NB I 17. fordulójában. Annál nagyobb izgalmat és küzdelmet hozott a másik két páros meccse, a Ferencváros - Győri Dózsa, illetve az 1. FC Femina - Taksony-Biró-Kert-Modexbusz SE találkozó.

Az Üllői úton a Ferencváros az őt üldöző Győri Dózsa ellen igyekezett talpra állni: a zöld-fehérek számára nagyon rosszul kezdődött a tavaszi szezon. Hevesi Tamás igyekezett átalakítani csapatát, hogy ezzel is motiválja a lányokat - de a Fradi így is csak a második félidőben nyújtott elfogadható teljesítményt. A csapatként jobban funkcionáló Győri Dózsa a mezőny legjobbja, Jakab Réka góljával már a meccs elején előnybe került, majd ezt Kopácsi találata meg is duplázta. A Ferencváros Sipos Lilla szép góljával a lefújás előtt faragott a hátrányból, de ez az újabb vereség elkerüléséhez nem volt elég. Három, tavaszi meccsén mindössze egy pontot szerzett a Fradi, és a Győri Dózsa már csak három ponttal van mögötte.

A Taksony éppen ellentéte tavasszal a Ferencvárosnak: Dombó János csapata két győzelemmel, 11-1-es gólkülönbséggel rajtolt. A rutinos Femina azonban megállította az utóbbi egy évben roppant tervszerűen építkező, egyre jobban megerősödő újoncot. Pádár Anita, Ködmön Kinga és Szekér Anita góljaival, fölényes különbséggel nyert Kiss László gárdája, amely valóban sokat erősödött Dombai-Nagy Anett visszatérésével.

Hummel Női labdarúgó NB I, 17. forduló
Viktória FC-Szombathely - Pécsi MFC 3-0
Újpesti TE - MTK Hungária FC 1-3
1. FC Femina-Hellotel - Taksony.Bíró.Kert-Modexbusz SE 3-0
Ferencváros - Győri Dózsa 1-2

Az élcsoport állása: 1. MTK Hungária FC 45 pont, 2. Viktória FC-Szombathely 40, 3. Ferencváros 29, 4. Győri Dózsa 26


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS