Bernd Storck: a vb-selejtezőkre is készül a válogatott

2016. február. 22., 18:17   |    

Bernd Storck: a vb-selejtezőkre is készül a válogatott

A válogatott telki edzőtáborozásának hétfői napján Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta: a keddig tartó összetartás végére a szakmai stáb képet kap a játékosok aktuális állapotáról, és segítséget nyújt nekik abban, hogy márciusra javítani tudjanak a mérhető fizikai mutatóikon.

- Örülök, hogy az NB I-es csapatok segítségével, már februárban sikerült összehozni az első edzőtáborunkat, amely lehetőséget nyújt a tesztelésre, a különböző fizikai mutatók felmérésére, emellett a távlati csapat játékosai is velünk lehetnek, és a decemberi összetartást követően újabb lehetőséget kaphatnak a bizonyításra a válogatott mellett - mondta Bernd Storck.

A szövetségi kapitány elárulta: hétfőn aerob teszteken, futóedzéseken mérte fel a stáb a játékosokat, este pedig labdás edzés vár a csapatra (ez utóbbin a 24 fős keretből 22 labdarúgó vett részt, Gera Zoltán és Juhász Roland regeneráló edzésen vett részt). Kedden már taktikai jellegű munka következik, a táborzárás előtt pedig egymás elleni játékra kerül sor.

- Felmérjük, hogy a játékosoknak hogyan sikerült a téli felkészülésük, majd egyénekre szabott edzéstervvel segítjük őket abban, hogy javíthassanak teljesítményükön. Egyenként elbeszélgetünk a kerettagokkal, elmondjuk nekik, mit kell tenniük a következő időszakban ahhoz, hogy nemzetközi szinten is megfelelő erőállapotban legyenek a márciusi edzőtábor során. A következő fontos feladat az Európa-bajnokság, de nekünk már az Eb-n túlra is figyelnünk kell, a vb-selejtezőknek már kész csapatnak kell nekifutnia. Jó úton haladunk, de sok munka vár még ránk
- tette hozzá Bernd Storck, aki a márciusi, horvátok elleni összecsapással kapcsolatban úgy fogalmazott: a válogatott szeretné megajándékozni a szurkolókat az Eb-selejtező sorozatban nyújtott segítségükért cserébe.

- Már elindult a jegyértékesítés a horvátok elleni mérkőzésre. Bízom benne, hogy ezen a mérkőzésen is minél több szurkolóra számíthatunk, szeretnénk emlékezetes estével megajándékozni a drukkereket azok után, hogy a selejtező sorozatban, főképp a norvégok elleni pótselejtezőn rengeteget köszönhettünk nekik, nem túlzás kijelenteni, hogy az Eb-részvétel kiharcolását nagy részben nekik is köszönhetjük - így a kapitány.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS