Bernd Storck mindenkin látta a bizonyítási vágyat

2015. december. 16., 16:45   |    

Bernd Storck mindenkin látta a bizonyítási vágyat

Szerda délután, egy kétszer 35 perces egymás elleni mérkőzéssel zárult Bernd Storck távlati csapatának négynapos edzőtáborozása Telkiben.

A felmérésekkel, edzésekkel telt négynapos összetartás végén a távlati csapat keretét két részre osztotta a szakmai stáb, és szerdán délután egymás közti mérkőzés zárta az edzőtáborozás programját. A keret az eredetileg megadotthoz képest az elmúlt napokban egy újabb játékossal egészült ki, a Puskás Akadémiában futballozó Nagy Zsolt is megérkezett Telkibe, és pályára is lépett a találkozón.

A jó iramú, hajtós mérkőzés igazi presztízscsata volt a felek számára, a pirosak kispadján Szélesi Zoltán, a fehérekén Andreas Möller ült, a találkozót 0-0-ás félidőt követően Kleinheisler László duplájával, valamint Balogh Norbert góljával a pirosak nyerték 3-1-re, a fehérek szépítő találatát Adorján Krisztián szerezte. A találkozón azok a futballisták kapták a legtöbb lehetőséget, akiket kevésbé ismertek a szakmai stáb tagjai.

- Minden játékosok éreztem, hogy a legjobb tudása szerint dolgozott az elmúlt napokban, és mindent megtett, hogy a lehető legjobb benyomást gyakorolja a stábra - mondta az mlsz.hu-nak az edzőtáborozás végén Bernd Storck. - Számunkra az volt a legfontosabb, hogy személyesen is megismerjük azokat a játékosokat, akikkel eddigi teljesítményük alapján jó véleménnyel voltunk, míg a labdarúgók megismerkedhettek a szakmai elképzeléseinkkel, elvárásainkkal. Az edzőtábor során látottak megerősítették bennem, amit már többször is elmondtam, vagyis megvannak a tehetségeink, de nagyon fontos, hogy megfelelő felkészítést kapjanak, rendszeres játéklehetőséghez jussanak, ezáltal folyamatosan fejlődjenek. Fontosnak tartom azt is, hogy a négy nap alatt alkalmunk nyílt beszélgetni a játékosokkal a profi életmódról, a megfelelő regeneráció fontosságáról, vagy éppen a téli szünet alatt szükséges munkáról. Biztos vagyok benne, hogy a meghívott játékosok kivétel nélkül be akarnak kerülni az Európa-bajnoki keretbe, de ehhez mindenkinek sokat kell tennie, hiszen a kontinensviadalon csak a legjobbak lehetnek majd ott.

Az edzőtáborozás karácsonyi hangulatban, egy közös ebéddel zárult, ezzel hivatalosan is befejeződött a válogatottak és a szakmai igazgatóság 2015-ös munkája, Bernd Storck az év végi pihenőt követően január első felében kezdi meg a munkát a válogatottak mellett Telkiben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS