Bernd Storck: Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget

2017. június. 09., 23:53   |    

Bernd Storck: Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget

A magyar válogatott szövetségi kapitánya bocsánatot kért a szurkolóktól az Andorra elleni játékért és az elszenvedett vereségért.

A magyar válogatott pénteken este 1-0-ra kikapott Andorrában világbajnoki selejtező mérkőzésen. A váratlan vereséget követően Bernd Storck szövetségi kapitány bocsánatot kért a szurkolóktól a mutatott teljesítményért és az eredményért.

- Egy ilyen mérkőzés után nem lehet mást tenni, mint bocsánatot kérni a szurkolóktól - nyilatkozta a mérkőzést követően Bernd Storck. - Engem is bánt és frusztrál a vereség. Tudtuk, hogy kellemetlen meccs vár ránk, a helyzetünket nehezítette, hogy hamar vesztes helyzetben kerülünk, és azt a kevés esélyt sem sikerült kihasználni, ami adódott előttünk. Ez egy óriási blamázs, nem lehet megbocsátani. Nem lehet a körülményekre sem fogni a vereséget, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, én leszek az első, aki ezt megteszi. Nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, ami hatékony lehetett volna Andorra játéka ellen, ellenfelünk pedig a gólja után túlnőtt magán, és saját tudása fölött futballozott. Ez a pillanat nem alkalmas arra, hogy a jövőről beszéljünk, meg kell emészteni a mérkőzést. Az biztos, hogy ilyen teljesítménnyel nem tudunk nemzetközi szinten boldogulni, mindenkinek el kell gondolkodnia a kialakult helyzeten.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya is letörten nyilatkozott a mérkőzés után:

- Elnézést kérek a szurkolóktól, akik a helyszínen vagy a televízióban látták a találkozót, és azoktól is, akik szeretik a magyar labdarúgást. Mindent megtettem, hogy legalább ne kapjunk ki, volt három-négy helyzetünk, de ma semmi sem sikerült. Vállalom a saját felelősségemet, erre az eredményre nincsenek szavak, nincs bocsánat - fogalmazott a magyar válogatott szélsője.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS