Bernd Storck: Saját magunkat vertük meg

2017. október. 07., 23:51   |    

Bernd Storck: Saját magunkat vertük meg

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a svájciak elleni 5-2-es vereség után kiemelte: olyan hibák, amilyeneket elkövettünk, ezen a szinten nem férnek bele a játékba. Gulácsi Péter bocsánatot kért elkövetett hibáiért.

- Gratulálok Svájc válogatottjának, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Tudtuk, hogy a világranglista-hetedik svájciak hazai pályán dominálni fognak ellenünk, és az első negyedórában nem is volt gond a játékunkkal - értékelt Bernd Storck a lefújás után. - Sajnos egy nagy egyéni hibából kaptuk az első gólt, utána a svájciak nyomást gyakoroltak ránk, és egyből megszerezték a második gólt. A szünet után már nehéz dolgunk volt, ráadásul a második félidőt is gólt eredményező egyéni hibával kezdtük, ma kicsit saját magunkat vertük meg. Ezzel együtt a svájciak megérdemelten nyertek, nagyszerű csapatuk van, de ezen a szinten minden ellenfél kíméletlenül megbünteti az olyan hibákat, amelyeket ma elkövettünk. Az öt kapott gól ellenére pozitívumokat is láttam, volt egy-két jó egyéni teljesítmény a csapatban, Ugrai Roland például jól játszott, tudtam róla, hogy labdabiztos, gyors játékos, és hittem benne, hogy ezt be fogja bizonyítani ma. A legjobb válogatottakkal nem vagyunk egy szinten, de nem akarok olyan futballt játszatni, hogy beállunk védekezni a kapunk elé, és csak előrerúgjuk a labdákat. Ma is végig próbáltunk előre játszani, és ebből helyzeteket alakítottunk ki, két gólt is szereztünk. Tanultunk a mérkőzésből, és a tapasztalatokból tovább fogjuk építeni a csapatot. Kedden, Feröer-szigetek ellen egész más mérkőzésre van kilátás, hazai pályán játszunk, és ha azt a teljesítményt nyújtjuk, amit a múltban már többször is mutattunk, akkor meglesz a győzelem. Olyan hibákat mint ma, azonban Feröer ellen sem követhetünk el, különben azt a találkozót sem nyerjük meg. 

Gulácsi Péter, a válogatott kapusa két nagy hibát követett el a mérkőzésen, mindkettőt góllal büntette a svájci válogatott. A Bundesligában védő játékos a meccs után a játékostársaktól és a szurkolóktól is bocsánatot kért a hibák miatt. 

- Nem az a kapus vagyok, aki sokat vagy nagyokat hibázik, de most kétszer is nagy hibát követtem el - fogalmazott Gulácsi. - Az első gólnál rosszul vettem át a labdát, majd gyorsan akartam korrigálni, de elcsúsztam, a negyedikénél pedig egyszerűen mellé ütöttem a labdának, ezen nincs mit szépíteni. A lefújás után elnézést kértem az öltözőben a csapattársaktól, és most elnézést kérek a szurkolóktól is. A kapus hibája legtöbbször gólhoz vezet, most ez kétszer is megtörtént velem, ráadásul mindkét alkalommal lélektanilag rossz pillanatban hibáztam, és ez a két hiba gyökeresen befolyásolta a meccset. Az első kapott gól átírta a tervezett forgatókönyvet, nyíltabbá vált a játékunk, több területet adtunk a svájciaknak, akik kihasználták ezt, és további gólokat értek el. Próbáljuk mielőbb rendbe tenni a fejeket, a legjobban felkészülni keddre, és megnyerni a feröeriek elleni hazai meccset. Amilyen hangulatot ma is teremtettek a szurkolóink 30 ezer svájcival szemben, az hihetetlen. Végig mögöttünk álltak most is, ahogy a selejtezősorozat összes nehéz pillanatában. Az a minimum, hogy kedden kitesszük a szívünket a pályára és legyőzzük Feröert.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS