Bernd Storck új kerete a legfiatalabb lett volna az Eb-n

2016. augusztus. 30., 17:52   |    

Bernd Storck új kerete a legfiatalabb lett volna az Eb-n

Átlagéletkorát tekintve a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság legfiatalabb kerete lett volna Bernd Storck Feröer ellen készülő, átalakulóban lévő csapata.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck edzői pályafutásának legfiatalabb keretét hirdette ki a Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-i vb-selejtezőre. A magyar válogatott Európa-bajnoki keretének átlagéletkora kerek 28 év volt, ezzel a középmezőnyben, a 15. helyen foglalt helyet az Eb-rangsorban – a tornán Anglia kerete volt a legfiatalabb (25,8 év), míg Írországé a legidősebb (29,8 év).

EURO 2016|

Ami viszont a Feröer elleni vb-selejtezőre készülő keretet illeti, az átalakuló csapat átlagéletkora jelentősen csökkent (25,5 évre), olyannyira, hogy az Eb legfiatalabb csapata lett volna a magyar, ha ugyanezzel a kerettel vág neki a tornának.

A csapatrészek közül jelenleg a középpályás sor a legfiatalabb (23 év), míg a támadók között szerepelnek a legtapasztaltabb játékosaink (28,1 év), a kapusok és a védők átlagéletkora pedig egyaránt 25,6 év.

VB-KERET|

Először kapott meghívót a keretbe a diósgyőri Bognár István (25) és az Újpest FC védője, Kálnoki-Kis Dávid (25). Az újoncok mellett a jelenleg az U21-es válogatottal készülő, de a csapat Liechtenstein elleni Eb-selejtezője után várhatóan a felnőtt kerethez csatlakozó Vida Máté (20) szintén csak egyszeres válogatottnak mondhatja magát – a Vasas játékosa Elefántcsontpart ellen lépett pályára felkészülési meccsen.

A keret a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőre készül, amelyet szeptember 6-án rendeznek Tórshavnban. Bernd Storck korábban az év legnehezebb összecsapásának nevezte a ránk váró mérkőzést.

A magyar válogatott kerete (zárójelben a játékos kora és klubja)

Kapusok: Dibusz Dénes (25, Ferencváros), Gulácsi Péter (26, RB Leipzig), Megyeri Balázs (26, Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (22, Le Havre), Fiola Attila (26, Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (29, Wisla Kraków), Kádár Tamás (26, Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (25, Újpest FC), Korcsmár Zsolt (27, Vasas), Korhut Mihály (27, DVSC), Lang Ádám (23, Videoton FC)

Középpályások: Bognár István (25, DVTK), Elek Ákos (28, DVTK), Kalmár Zsolt (21, RB Leipzig), Kovács István (24, Videoton FC), Kleinheisler László (22, Darmstadt), Nagy Ádám (21, Bologna), Vida Máté (20, Vasas)

Támadók: Böde Dániel (29, Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (29, al-Vahda), Németh Krisztián (27, al-Garafa), Nikolics Nemanja (28, Legia Warszawa), Priskin Tamás (29, Slovan Bratislava) Stieber Zoltán (27, Kaiserslautern), Szalai Ádám (28, Hoffenheim)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS