Bizakodva várja az UEFA Futsal Cup elitkörét a Rába ETO

2013. október. 08., 10:54   |    

Bizakodva várja az UEFA Futsal Cup elitkörét a Rába ETO

A múlt hét pénteki, Iberia Stars elleni győzelemmel hibátlanul, csoportelsőként zárt a Rába ETO futsalcsapata az UEFA Futsal Cup csoportkörében, és magabiztosan várhatja az elitkört.

Az elitkör csoportjait október 18-án sorsolják ki Nyonban, az itt kialakuló négy kvartett győztese a Final Fourban mérkőzik egymással április végén a végső győzelemért.

- Teljesen megérdemelten jutottunk tovább, hiszen mindegyik mérkőzést magabiztosan nyertük meg. Kíváncsian várjuk a sorsolást, úgy gondolom, hogy erősen sorsolásfüggő az, hogy milyen elvárásokkal kezdhetjük az elitkört. Könnyű dolgunk nem lesz, erre nem is számítunk, de stabil, jó csapat a miénk, ezért önbizalommal telve várhatjuk az elitkört - mondta az mlsz.hu-nak Lódi Tamás, a győriek válogatott játékosa.

Tavaly az elitkörben búcsúzott a sorozattól az ETO, külön érdekesség, hogy akkor az az Iberia Stars jutott tovább a csoportból, amelyet az ETO magabiztosan, 3-1-re legyőzött utolsó mérkőzésén.

- Ha lehet ilyet mondani, kicsit "csalódás" volt az Iberia játéka a tavalyihoz képest, bár hozzáteszem, hogy egy éve teljesen más csapattal álltak fel, egy grúz játékosuk volt, a többi pedig brazil, ennek ellenére szép teljesítménynek tartom azt, hogy első helyen jutottunk be az elitkörbe - mondta Harnisch Ákos. - Nehéz dolgunk lesz, a következő felvonásban összekerülhetünk olyan csapatokkal, amelyek nemzetközi szinten is jelentős játékerőt képviselnek, ugyanakkor azt ígérjük, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy továbbjussunk és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból.

Az elitkör résztvevői:

Erőnyerők: Kairat Almaty (KAZ, holders), MFK Dinamo (RUS), FC Barcelona (ESP), Sporting Clube de Portugal (POR)

Csoportelsők: MFK VitEn Vitebsk (BLR), Győri ETO FC (HUN), Tulpar Karagandy (KAZ), FK EP Chrudim (CZE), KMF Ekonomac Kragujevac (SRB), Araz Naxçivan (AZE)

Csoportmásodikok: Slov-Matic Bratislava (SVK), KMF Tango Sarajevo (BIH), Lokomotiv Kharkiv (UKR), FC Litija (SVN), CF Eindhoven (NED), City'US Târgu Mureş (ROU)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS