Biztató döntetlent ért el a Videoton, kikapott a Debrecen

2012. augusztus. 23., 20:20   |    

Biztató döntetlent ért el a Videoton, kikapott a Debrecen

Az Európa Liga play off körének első mérkőzésén a Videoton 0-0-ra végzett a Trabzonspor otthonában, a DVSC hazai pályán került háromgólos hátrányba.

A Videoton a török bajnokság bronzérmesének otthonában lépett pályára, és - akárcsak a Gent vagy a Slovan Bratisla elleni meccseken - elsősorban jól szervezett védekezésének köszönhette, hogy a házigazdák nem tudtak előnyt szerezni, de komolyabb helyzeteket sem kialakítani a találkozón. A kontratámadásaiban bízó fehérváriak a második félidőben akár meg is nyerhették volna a meccset, Walter Lee és Nikolics Nemanja is közel járt a gólszerzéshez. A lehetőségek azonban kimaradtak, a találkozó gólnélküli döntetlennel végződött, vagyis a Videoton kedvező helyzetben várhatja a jövő heti, fehérvári visszavágót.

A DVSC-Teva továbbjutási esélyei viszont minimálisra csökkentek, miután az FC Bruges 3-0-ra megnyerte a két csapat nyíregyházi mérkőzését. A debreceniek az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltak a belga listavezetőnek, de a szünet előtt Luis Ramost kiállította a játékvezető, a Bruges pedig a fordulás után kihasználta az emberelőnyt: az 58. percben Blondel, a 77. percben Rafaelov, a 91. percben Bacca talált a kapuba, ezzel a vendégek magabiztos előnyt szereztek a visszavágóra.

Európa Liga, play off, első mérkőzések:

Trabzonspor - Videoton 0-0

DVSC-Teva – FC Bruges 0–3 (0-0)

Gólszerző: Blondel az 58., Rafaelov a 77., Bacca a 91. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS