Biztos bennmaradó a ZTE, otthon tartotta a három pontot a Fradi

2021. május. 01., 21:46   |    

Biztos bennmaradó a ZTE, otthon tartotta a három pontot a Fradi

A ZTE kiesésére már eddig is csak minimális esély volt, de a mostani pontszerzéssel matematikailag is biztonságban érezheti magát a csapat. A bajnoki címvédését már korábban bebiztosító Ferencváros 2-1-re nyert otthon a Mezőkövesd ellen.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Zalaegerszeg–Kisvárda Master Good 0–0
ZTE Aréna, v.: Bognár
sárga lap: Hej (88.)

ZTE FC: Demjén – Szépe (Németh E., 86.), Kálnoki-Kis, Bobál D., Gergényi – Favorov (Kovács B., 88.), Sankovic – Szánthó, Koszta (Tajti, a szünetben), Könyves (Babati, a szünetben) – Futács (Zimonyi, 62.)
Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Kravcsenko, Leoni – Melnyik, Karabeljov (Zlicic, 76.) – Ötvös (Navratil, a szünetben), Bumba, Sassá (Camaj, 68.) – Viana (Jelena, 68.)

Az első félidő első felében többnyire a Kisvárda birtokolta a labdát, a vendégek nem engedték kibontakozni a hazaiakat. Az első kapura lövésre a 24. percig kellett várni – Karabeljov lőtt 19 méterről a bal felső sarok mellé –, míg a ZTE a 29. percben vezette az első veszélyes támadását. A félidő végére aztán kiegyenlítődött a labdabirtoklási arány, a házigazdák a játékrész utolsó 15 percében jóval aktívabbá váltak.

A szünet után sem változott a játék képe, egy-egy távoli próbálkozást leszámítva nem forogtak veszélyben a kapuk, a mezőnyben folyt a játék, sok hibával. A hajrára aztán kissé megélénkült az iram, de gól nem esett.

Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (1–0) 
Groupama Arena, v.: Berke
gólszerzők: Nguen (23., 89.), illetve Besirovic (64.)
sárga lap: Lovrencsics (31.), illetve Karnyicki (32.), Vojtus (35.), Katanec (70.), Farkas (82.), Szappanos (4.), Martic (86.)

FTC: Bogdán – Lovrencsics (Wingo, 73.), Blazic (Dvali, 79.), Mmaee, Civic – Somália (Laidouni, a szünetben), Sigér – Isael (Vécsei, 73.), Tokmac, Zubkov (Gera D., 30.) – Boli
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Szeles, Katanec, Vajda – Besirovic, Karnyicki (Kavtaradze, 92.), Cseri (Rui Pedro, 57.) – Nagy D. (Diallo, 92.), Vojtus (Martic, a szünetben), Vutov (Chrien, a szünetben)

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés, előbb a Ferencvárosnak adódtak helyzetei, azután még az első negyedórában a Mezőkövesdnek is volt egy nagy gólszerzési lehetősége. A vendégcsapat nem sokkal később lesgólt szerzett, majd két percre rá az elé pattanó labdára gyorsan regáló Tokmac jóvoltából a Ferencváros lőtt érvényeset.

Még fél óra sem telt el, amikor sérülés miatt le kellett cserélni az ukránok bő Eb-keretébe bekerült Zubkovot. Ebban az időszakban sok volt a játékmegszakítás, az utolsó pár percre azonban megint felpörgött a mérkőzés.

A második félidőre a hazai oldalon egy, a vendégeknél pedig két csere volt a szünetben. Az iram élénk maradt, szűk húsz perc elteltével egy szöglet utáni szép lövéssel egyenlített a Mezőkövesd, melynek ellentámadásai addig sem voltak veszélytelenek. Továbbra is mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, de nem volt igazán komoly helyzete, illetve a Mezőkövesd, ha kellett, szabálytalanságokkal tördelte a játékot. A hajrában mégis összejött az újabb hazai gól, másodszor is Tokmac volt jó helyen és bizonyult pontos befejezőnek.

OTP Bank Liga NB I. 32. forduló

Sorsolás
05-11
2024. 05. 11.
Szusza Ferenc Stadion
05-11
2024. 05. 11.
DVTK Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Debreceni Nagyerdei Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Új Hidegkuti Nándor Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Kisvárdai Várkerti Stadion
05-11
2024. 05. 11.
ZTE Aréna


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS