BL: A bolgár bajnok lesz a Debrecen ellenfele

2009. augusztus. 07., 12:00   |    

BL: A bolgár bajnok lesz a Debrecen ellenfele

Péntek délben az UEFA nyoni székhelyén tartották meg a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének párosítását, amelyen eldőlt, hogy a magyar bajnok DVSC-TEVA a bolgár pontvadászat idei győztesével, a Levszki Szófiával mérkőzik meg a BL főtáblájára kerülésért.

A Levadia Tallin elleni párharc megnyerésével a Debrecen a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének sorsolásán volt érdekelt ma délben. A hajdúságiak öt lehetséges ellenfél közül a bolgár Levszki Szófiát kapták, s amennyiben sikerrel zárják a bolgár bajnok elleni párharcot, úgy a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatják nemzetközi kupaszereplésüket, ellenkező esetben az Európa Liga csoportkörébe kapnak besorolást.

A Levszki Bulgária egyik legpatinásabb klubja: története során 26 bolgár bajnoki címet szerzett és ugyanennyi kupasikert aratott, 2006-ban sikerült elérnie a csoportkört a Bajnokok Ligájában. Tavaly az utolsó selejtezőben esett ki a fehérorosz BATE ellen a legrangosabb nemzetközi sorozatban.

Az első mérkőzést Szófiában rendezik augusztus 18-án, vagy 19-én, a visszavágóra egy héttel később kerül sor a budapesti Puskás Ferenc Stadionban.

A mai sorsoláson az is eldőlt, hogy Juhász Roland együttese, a belga ezüstérmes Anderlecht a francia Lyonnal mérkőzik meg a BL főtáblájára kerülésért.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS