BL: A Debrecen 2-1-re győzött Szófiában

2009. augusztus. 19., 15:10   |    

BL: A Debrecen 2-1-re győzött Szófiában

A DVSC-TEVA szerdán már a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért mérkőzött meg idegenben a Levszki Szófiával. A találkozót Bodnár László és Czvitkovics Péter góljával a magyar bajnok nyerte 2-1-re (a hazaiak közül Bardon volt eredményes) így a mieink előnyben várhatják a jövő kedden a Puskás-stadionban 20.45-kor kezdődő visszavágót.

Bravúros győzelem idegenben

A Debrecen Poleksic - Bodnár, Mészáros, Máté (Komlósi a 16. percben), Leandro - Szakály (Dombi az 55. percben), Kiss Z., Varga J., Czvitkovics (Ramos a 79. percben) - Rudolf, Coulibaly összeállításban szerepelt a meccsen.

Bártan kezdett a hajdúsági csapat, amely célratörő játékának köszönhetően a 12. percben vezetést is szerzett: Czvitkovics Péter átadása után a nyáron igazolt válogatott Bodnár László jó 28 méterről bombázott a keresztléc alá (0-1). A magyar együttes ezután is lendületben maradt, s a 29. percben növelhette is volna előnyét, ám Czvitkovics fejese után a labda a felső lécen csattant. A félidő finisére veszélyesebbé vált a Levszki, ám a Loki meg tudta őrizni előnyét. A második periódust nagy lendülettel kezdték a bolgárok, akiknek sikerült is egyenlíteniük, az 51. percben Bardon 12 méterről lőtt a kapuba (1-1). Az iram és a játék ezután is remek maradt, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, s a harmadik gólt a debreceni gárda szerezte: a 76. percben Dombi Tibor jobb oldali beadása után Czvitkovics közelről helyezett a hálóba (1-2), s ezzel a találattal a DVSC meg is nyerte a meccset. A visszavágóra - amely már a főtáblára jutásról dönt - jövő kedden 20.45-kor kerül sor a Puskás-stadionban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS