BL: A Debrecen egygólos vereséget szenvedett Liverpoolban

2009. szeptember. 16., 22:47   |    

BL: A Debrecen egygólos vereséget szenvedett Liverpoolban

Tizennégy évvel a Ferencváros 1995-ös bejutása után ismét magyar csapat szerepel a Bajnokok Ligája főtábláján: a DVSC-TEVA a Liverpool otthonában kezdte meg szereplését a BL E-csoportjában. A debreceni gárda jól játszott, kulturált futballt mutatott be, ám végül egygólos vereséget szenvedett, a mérkőzés egyetlen gólját Dirk Kuyt szerezte a 45. percben.

Herczeg András Vukasin Poleksic - Bodnár László, Komlósi Ádám, Mészáros Norbert, Fodor Marcell - Czvitkovics Péter, Ramos (Laczkó Zsolt a 67. percben), Leandro, Kiss Zoltán, Szakály Péter (Feczesin Róbert a 79. percben) - Adamo Coulibaly összeállításban szerepeltette együttesét.

A Debrecen az első félidőben remekül helytállt, volt néhány biztató támadása, ám a 45. percben gólt kapott: ekkor Fernando Torres lövését védte Poleksic, ám a kipattanó labdát Dirk Kuyt tíz méterről a kapu jobb oldalába helyezte (1-0).

A második játékrészben a hazaiak nagy nyomást gyakoroltak a magyar együttesre, de a mieink remekül védekeztek, sőt, erejükből ígéretes kontrákra is futotta. A liverpooli gárda igyekezett növelni előnyét, de a debreceniek szervezetten bekkeltek, sőt, voltak ígéretes ellenakcióik is. Az eredmény később már nem változott, a Liverpool egygólos győzelmet aratott.


A csoport másik mérkőzésén a Lyon Pjanic góljával 1-0-ra nyert a Fiorentina ellen.

Az E-csoport állása

1. Liverpool 3 pont
2. Lyon 3 pont
3. DVSC-TEVA 0 pont
4. Fiorentina 0 pont


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS