BL: A Lyon legyőzte a Debrecent

2009. szeptember. 29., 22:41   |    

BL: A Lyon legyőzte a Debrecent

A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második körében a DVSC-TEVA első ízben lépett pályára Magyarországon: a debreceniek Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban fogadták a francia Olympique Lyon együttesét. A meccsen a mieink jól küzdöttek, ám az előzetesen is sokkal esélyesebbnek tartott francia gárda végül 4-0-ás győzelmet aratott. A csoport másik meccsén Fiorentina hazai pályán 2-0-ra verte meg a Liverpoolt.

Gyors gólokkal alapozta meg győzelmét a Lyon

Herczeg András Vukasin Poleksic - Bodnár László, Komlósi Ádám, Fodor Marcell, Leandro - Szakály Péter, Kiss Zoltán, Czvitkovics Péter, Varga József, Laczkó Zsolt (Rudolf Gergely a szünetben) - Adamo Coulibaly összeállításban szerepeltette együttesét.

A Lyon rögtön az első lehetőségét gólra váltotta, a harmadik percben egy bal oldali Pjanic-szöglet után Källström 16 méterről, kapásból lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A Loki próbálta magához ragadni az irányítást, de a franciák második lehetőségükből újra a kapuba találtak, a 13. percben Pjanic 20 méterről, szabadrúgásból lőtt a hálóba (0-2). A franciák harmadik adódó helyzetüket is kihasználták, Pjanic második jobb oldali szögletét követően Govou négy méterről csúsztatott a jobb alsó sarokba (0-3).

A második félidőt is a veszélyesebben futballozó gallok kezdték jobban, az 51. percben Gomis vitte el a labdát a debreceniek kapusa mellett, majd a kapu közepébe emelt (0-4). Az 57. percben Rudolf közelről a bal oldali kapufát találta el, de az eredmény ezután már nem változott, bár a debreceniek mindent megtettek a szépítés érdekében, nem sikerült megszerezniük a becsületgólt, így végül 4-0-ás vereséget szenvedtek.

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina Jovetic duplájával 2-0-ra nyert a Liverpool ellen.


A csoport állása:

1. Lyon 6 pont
2. Fiorentina 3 pont
3. Liverpool 3 pont
4. DVSC-TEVA 0 pont


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS