BL: Észtországi erőpróba előtt a Debrecen

2009. július. 28., 13:30   |    

BL: Észtországi erőpróba előtt a Debrecen

A magyar bajnok, a DVSC-TEVA kedden délelőtt indult el az észt fővárosba, ahol szerdán este Bajnokok Ligája-selejtezőt játszik a Levadia Tallin együttesével, amely jelenleg 17 forduló után veretlenül áll a tabella élén hazája pontvadászatában.

A debreceniek a svéd Kalmar kiverésével jutottak be a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, ahol az új szabályok szerint kizárólag egy európai bajnokcsapatot kaphattak ellenfélként. A sorsolás a Levadia Tallinnal hozta össze a hajdúságiakat, s bár az észt labdarúgás alacsonyabban jegyzett, mint a svéd, a szerdai riválist korántsem lehet lebecsülni. A mindössze 11 éves múltra visszatekintő együttes hat bajnoki címmel és hat észt kupagyőzelemmel büszkélkedhet, a korábbi években az európai kupákban több magasabban jegyzett csapat dolgát is megnehezítette. A talliniak 17 forduló után veretlenül vezetik az észt bajnokságot, a Bajnokok Ligája előző köréből a Wisla Krakow kiverésével jutottak tovább.

A debrecenieknél eltiltás miatt nem léphet pályára a Kalmar elleni kiállított Máté Péter, illetve a svédek ellen két gólt is szerző Varga József, ráadásul a gárda válogatott játékosa, Rudolf Gergely is kisebb sérüléssel bajlódik. A szerdai találkozó 18 órakor kezdődik, a mérkőzést portugál játékvezetői hármas dirigálja: Bruno Miguel Duarte Paixao segítői José Carlos Neves Ramalho és Serafim Baia Nogueira lesznek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS