BL: Győzött és továbbjutott a DVSC-TEVA

2009. augusztus. 05., 22:09   |    

BL: Győzött és továbbjutott a DVSC-TEVA

A debreceni együttes egy héttel ezelőtt 1-0-ra győzött Tallinban, az észt bajnok otthonában, azaz előnyben várhatta a visszavágót. A magyar bajnokcsapat hazai pályán is 1-0-ra nyert, így 2-0-ás összesítéssel jutott tovább. Ez azt jelenti, hogy a DVSC-TEVA már biztosan ott van az Európa Liga csoportküzdelmeiben, de ha következő ellenfelét is legyűri (a sorsolásra pénteken kerül sor Nyonban), bejuthat a Bajnokok Ligája csoportköreibe.

A DVSC Poleksic - Bernáth (Dombi a 65. percben), Komlósi, Mészáros, Fodor M. - Czvitkovics, Kiss Z., Varga J., Szakály P. – Rudolf (Szűcs a 89. percben), Coulibaly (Oláh a 71. percben) összeállításban játszott az észt bajnokcsapat, a Levadia Tallin elleni visszavágón.

A meccs egészében aktívabb volt a Debrecen, s bár a magyar csapat fölénye a mérkőzés első időszakában csak helyzetekben mutatkozott meg, s a 70. percben a vezetést is megszerezte a Loki: ekkor Szakály passza után Coulibaly közelről passzolt a kapuba. A találkozó következő jegyzőkönyvbe kívánkozó eseménye az volt, hogy a 80. percben Malov lerántotta Dombit, s ezért megkapta második sárga lapját is, azaz az észt bajnokcsapat tíz játékossal fejezte be a mecset.

A hajdúsági együttes kettős győzelemmel, 2-0-ás összesítéssel jutott tovább, s ez azt jelenti, hogy már biztosan kvalifikálta magát az EL csoportköreibe, de ha következő riválisa ellen is továbbjut (a sorsolás pénteken lesz Nyonban, az UEFA székelyén) akkor a Bajnokok Ligája főtáblájára is felkerülhet.

(fotó: www.nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS