BL: Győzött Tallinban a Debrecen

2009. július. 29., 14:04   |    

BL: Győzött Tallinban a Debrecen

A magyar bajnok DVSC-TEVA szerdán este a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében mérkőzött meg a Levadia Tallinnal az észt együttes otthonában. A hajdúságiak Leandro második félidőben szerzett góljával 1-0-ra győztek, és így jó eséllyel várhatják a jövő szerdán esedékes visszavágót.

A Debrecen és a Levadia is némi meglepetésre jutott tovább a második selejtezőkörből: ahogyan a hajdúságiak ellenfele, a svéd Kalmar esélyesebb volt a sikerre, úgy az észtek riválisa, a Wisla Krakow továbbjutása is valószínűbbnek tűnt a párharc előtt. Az észt együttes már az első percekben bizonyította, hogy nem volt véletlen a lengyel bajnok elleni bravúrja: a taktikusan játszó hazaiak veszélyesebben támadtak, mint a Debrecen, több nagy lehetőséget is kialakítottak, de a szünetig csak egy kapufáig jutottak el.

A fordulás után feljavult a Debrecen játéka, és a 70. percben Herczeg András csapata meg is szerezte a vezetést, Coulibaly lövése után a kapusról kipattant a labda, Leandro pedig 13 méterről az üres kapuba gurított. A hajrában már a magyar bajnok akarata érvényesült, a Debrecen megtartotta előnyét, és egygólos előnnyel várhatja a jövő heti, hazai visszavágót.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS