BL: Ismét nagy csatában veszített a Debrecen

2009. november. 04., 11:25   |    

BL: Ismét nagy csatában veszített a Debrecen

A DVSC-TEVA szerdán játszotta le negyedik mérkőzését a Bajnokok Ligája főtábláján. A piros-fehérek Firenzében léptek pályára, s bár ezúttal is nagy lelkesedéssel küzdöttek, sőt, Rudolf Gergely és Adamo Coulibaly révén két gólt is szereztek, végül 5-2-es vereséget szenvedtek. A csoport másik meccsén a Liverpool 1-1-es döntetlent ért el Lyonban, tehát a franciák már biztos továbbjutók, az angoloknak viszont nagy szerencse kell ahhoz, hogy továbblépjenek a csoportküzdelmekből.

Két gólt is lőtt, de kikapott a Loki

A Debrecen Pantic - Bodnár, Szélesi, Komlósi (Kiss Z. a 10. percben), Leandro - Czvitkovics, Ramos (Coulibaly az 53. percben), Varga J., Laczkó (Szakály P. a 65. percben), Fodor - Rudolf összeállításban szerepelt Firenzében.

A Fiorentina a 14. percben vezetést szerzett, ekkor Marchionni jobb oldali beadása után Mutu fejelt hét méterről a hálóba (1-0). A DVSC eddigi BL-mérkőzéseihez hasonlóan ezúttal is bátran futballozott, s a 38. percben egyenlített: Leandro bal oldali beívelését követően Rudolf a jobb alsó sarokba helyezett (1-1). Az olasz gárda azonban fölényben futballozott és az 52. percben újra előnybe került, ekkor Dainelli fejelt öt méterről a léc alá (2-1). Az 59. percben növelték előnyüket a lila-fehérek, Montolivo lőtt a kapu jobb oldalába (3-1). A 61. percben ismét hazai találat született, Marchionni tíz méterről helyezett a hálóba (4-1). A Loki nem hagyta magát, s a 70. percben szorosabbá tette az állást, Szakály bal oldali beadása után a két védő között felugró Coulibaly fejelt a hálóba (4-2-). Végül azonban mégis háromgólos különbséggel nyert a Fiorentina, mert a 74. percben Gilardino csúsztatta a labdát a kapuba (5-2).

A csoport másik mérkőzésén a Lyon 1-1-es döntetlen játszott a Liverpoollal, a meccsen Babel góljával az angolok szereztek vezetést a 83. percben, ám Lopez a 90. percben egyenlített.

A csoport állása:
1. Lyon 10 pont
2. Fiorentina 9 pont
3. Liverpool 4 pont
4. DVSC-TEVA 0 pont


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS