BL-selejtező: Felelősségteljes játékot vár a Ferencváros edzője

2020. augusztus. 18., 19:27   |    

BL-selejtező: Felelősségteljes játékot vár a Ferencváros edzője

A Ferencváros szerdán 19.00 órakor a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött fogadja a svéd Djurgardent a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében.

Szerdán megkezdi szereplését a nemzetközi porondon a bajnoki címvédő Ferencváros, ellenfele a svéd bajnokság tavalyi aranyérmese, a Djurgarden lesz a Groupama Arénában. A két csapat párharca egy mérkőzésen dől el.

A Djurgarden tavaly nagy csatában szerezte meg a svéd bajnoki címet, mindössze egy ponttal előzte meg a második Malmö FF, illetve a harmadik Hammarby együttesét. A svéd bajnokságban jelenleg a harmadik helyen álló stockholmi csapat 12 bajnoki címet szerzett több mint 120 éves története során, a 2019-es elsőséget megelőzően 2005-ben hódította el az aranyérmet.

Míg a 2019-es idényben a Djurgarden mindössze négy bajnoki vereséget szenvedett el, addig a 2020-as bajnokságban 16 fordulót követően már 5 vereség áll a neve mellett, legutóbb a Puskás Akadémia EL-riválisa, a Hammarby győzte le. A svédek legértékesebb játékosai közül a norvég válogatott Fredrik Ulvestad, valamint a svéd válogatott Jesper Karlström, Jacob Une Larsson, Erik Berg trió emelhető ki.

A Ferencvárosban sérülése miatt nem játszhat Olekszandr Zubkov és Lovrencsics Gergő sem.

"Nekik előnyük lehet, hogy már több tétmeccset is játszottak, mi csak egyet, amiben ráadásul nagy szerepet játszott az időjárás. Sosem lehet tudni, hogy ezek a komponensek éppen negatívan vagy pozitívan befolyásolják-e a játékot. Svédország igazi futballnemzet, komolyan kell vennünk a bajnokát. Atletikusak, jól nyerik meg a párharcokat mérkőzésen belül, és jól helyezkednek, de hazai pályán felelősséggel kell játszanunk" - fogalmazott a mérkőzést megelőző napon Szerhij Rebrov vezetőedző.

A szerdai mérkőzést a Duna World élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS