BL: továbbjutott a Videoton FC, a BATE lesz az ellenfele

2015. július. 22., 23:20   |    

BL: továbbjutott a Videoton FC, a BATE lesz az ellenfele

A Bajnokok Ligája-selejtező második körének visszavágóján a Vidi 1-1-es döntetlent játszott a walesi The New Saints ellen, és 2-1-es összesítéssel jutott tovább a következő fordulóba.

A Vidi az első mérkőzésen, a szigetországban Gyurcsó Ádám találatával 1-0-ra legyőzte a walesi bajnokot, így előnyös helyzetből várta a fehérvári visszavágót. A találkozó a vártnál alacsonyabb színvonalú, és jóval nehezebb mérkőzést hozott, a Vidi ugyanis hiába irányította a mérkőzést, és birtokolta többet a labdát, kevés helyzetet alakított ki, és azokat sem tudta gólra váltani.

A walesiek elsősorban a védekezésre fókuszáltak, de a második félidőben több alkalommal is megjelentek a hazai kapu előtt, volt két veszélyes fejesük, a másodiknál Szolnoki Roland a gólvonalról mentett. A 78. percben egy jobb oldali akció végén a Vidi védői nem tudtak felszabadítani, a laposan belőtt labdát a kapu előtt érkező Williams továbbította a hálóba (0-1).

A rendes játékidő végéig nem született több gól, következett a kétszer 15 perces hosszabbítás, melynek egyetlen találatát a magyar bajnok szerezte: a 107. percben Gyurcsó Ádám kapott jó indítást, elhúzta a labdát védője mellett, és a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). A Vidi 2-1-es összesítéssel jutott a harmadik selejtezőkörbe, ahol a fehérorosz BATE Boriszov lesz az ellenfele.

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Videoton FC - The New Saints 1-1 (0-0)
G.: Gyurcsó a 107., ill. Williams a 78. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS