BLSZ női teremtorna: Újdonságként Retro torna is szerepelt a programban

2014. február. 03., 12:11   |    

BLSZ női teremtorna: Újdonságként Retro torna is szerepelt a programban

Az MLSZ budapesti igazgatósága negyedik alkalommal rendezte meg a BLSZ téli női teremtornát, melyre a Budapest bajnokságban szereplő csapatok neveztek. Újdonság volt a Retro torna, melyre öt fővárosi csapatot, valamint a Szeged gárdáját hívták meg a szervezők.

A rendezvény helyszínéül ezúttal a Budafoki MTE sportcsarnoka szolgált. A felnőtt tornán kilenc csapat indult, melyekből három csoportot alakítottak ki. A döntőben az „A” csoportból továbbjutó, a III. Ker. TVE-t és az Újpesti Haladást maga mögé utasító UTE Profisport együttese találkozott az Astra Hungary-vel. A mérkőzésen az Astra
4-1-re nyert az újpestiek ellen, így begyűjtötte a torna győztesének járó elismerést. A harmadik helyen a Metis végzett. A legjobb kapusnak járó tiszteletdíjat Váradi Judit (RKSK) kapta, míg a gólkirálynő hét találattal Molnár Mercédesz (Astra Hungary) lett.

Öt fővárosi csapattal a mezőnyben, valamint a Szeged gárdájával kiegészülve indult az idén először megrendezésre kerülő Retro torna. A résztvevő csapatokban 34 év feletti hölgyek szerepelhettek, és számos egykori válogatott játékos is pályára lépett. Ismét egymás ellen játszhatott többek között Kiss Lászlóné, Oroszki Ildikó, Fekete Mária (Femina), Bilicsné Kerekes Anikó, Lovász Gyöngyi, Bukovszkiné Boros Piroska, Pribéli Judit, Szarka Éva, Kovácsné Nagy Zsuzsa (László Kórház), Erdős Katalin, Horváth Klára (Renova), Schumi Dóra (Írisz), vagy Szabó Tünde (Szeged).

A döntőben az Írisz 4-1-re győzött a Virágszálak ellen, a harmadik helyen pedig a Femina csapata végzett. A két torna legjobbjainak járó díjakat Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója, és Kiss László egykori válogatott labdarúgó, a BLSZ szakmai igazgatója adta át.

- Elismerés illeti a kezdeményezést, hiszen olyan társakkal találkozhattunk hosszú idő után ismét, akikkel annak idején 1985-ben együtt játszottunk a magyar női válogatott első hivatalos mérkőzésén az NSZK ellen. Reméljük, hogy a torna a jövőben is folytatódik – mondta Bukovszkiné Boros Piroska, aki huszonöt alkalommal játszott címeres mezben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS