Böde-dupla hozta a három pontot a Fradinak

2015. szeptember. 12., 23:03   |    

Böde-dupla hozta a három pontot a Fradinak

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Ferencváros a hajrában fordított az Újpest ellen, nyert a Debrecen, a Vasas, bajnokot vert a Paks.

Budapest Honvéd - Vasas 0-1 (0-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Osváth a 18. percben

A mérkőzés első nagy helyzetéből gól született, a 18. percben Berecz Zsombor tette ki a labdát a jobb oldalon felfutó Osváth Attilának, aki egy jó átvétel után 15 méterről a rövid felső sarokba bombázott (0-1). A szünetig a Honvéd nem tudott értékelhető akciót végigvinni, a fordulás után azonban jelentősen feljavult a játéka. Gól azonban nem tudott szerezni, mert Nagy Gergely remekül védett, előbb Youla fejese után mutatott be bravúrt, majd kivédte a Honvéd centerének tizenegyesét. Az utolsó lehetőség a Vasas előtt adódott, ezt Adamovics elhibázta, de így is megszerezte a három pontot az angyalföldi alakulat.

Békéscsaba 1912 ELŐRE – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Játékvezető: Erdős József
Gólszerzők: Birtalan a 18., ill. Okuka a 87. percben

Aktívan, támadó szellemben kezdte a mérkőzést a Békéscsaba, ennek gyümölcse a 18. percre érett be: Birtalan Botond fejelte 5 méterről a kapuba Spitzmüller István jobboldali felívelését (1-0). A fordulást követően eldönthették volna a mérkőzést a viharsarkiak: Tamás Márk buktatta Spitzmüllert a tizenhatoson belül, ám Ivan Rados, a vendégek kapusa hárította Birtalan büntetőrúgását. A hajrában a diósgyőriek mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, kitartásuk pedig pontot ért: a 87. percben Bognár István bal oldali szabadrúgását, Drazsen Okuka fejelte hat méterről a bal felső sarokba (1-1). Az eredmény a lefújásig már nem változott, így a lila-fehérek idei első hazai győzelme továbbra is várat magára.

DVSC-Teva – MTK Budapest 1-0 (1-0)
Játékvezető: Bognár Tamás
Gólszerzők: Sidibe a 3. percben
Kiállítva: Balogh N. 70. ill. Gera D. a 90. percben

A Debrecen hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést a forduló előtt 13 ponttal a tabella harmadik helyén álló MTK-val szemben. A Loki alig bő két perc elteltével megszerezte a vezetést: Sidibe lőtt mintegy 13 méterről a jobb alsó sarokba, Hegedűs hiába vetődött, a labda átpattant a keze fölött (1-0). Pár perccel később ismét ziccerbe került a szenegáli csatár, ám ekkor Bese Barnabás szerelni tudott. A továbbiakban leginkább a mezőnyjáték és nagy taktikai csata jellemezte a játék képét. A hajrában megnyílt a lehetőség László Csaba együttese előtt az egyenlítésre, Balogh Norbertet ugyanis kiállította a játékvezető, de a kék-fehérek nem tudtak élni ezzel az előnnyel. A mérkőzés egyetlen találata a hajdúságiak első idénybeli hazai sikerét jelentette.

Puskás Akadémia - Haladás 1-1 (0-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Pekár a 62., ill. Németh a 28. percben
Kiállítva: Iszlai az 48. percben

A felcsútiak kezdeti rohamai után feljött a Haladás, és a 28. percben megszerezte a vezetést, Halmosi Péter beadása után Németh Márió lőtt 10 méterről a hálóba (0-1). Feszült volt a mérkőzés, a játékvezető egymás után osztotta ki a lapokat, a második félidő elején például egy pirosat, Iszlai Bencének. Emberelőnyben nagy fölényben játszott a Puskás Akadémia, és néhány helyzet után a 62. percben egyenlített, Sallai Roland jobb oldali beadása után Pekár László 5 méterről lőtt a léc alá (1-1). A hazaiak a győztes gólra hajtottak a folytatásban, meg is voltak a helyzetei, de jól védő Király Gábor meghiúsította a próbálkozásokat, így a Haladás egy ponttal távozott a Pancho Arénából.

Paksi FC - Videoton FC 2-0
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Vinicius (öngól) a 28., Szakály (11-esből) az 58. percben
Kiállítva: Szabó a 50. percben

A Vidi kezdte aktívabban a mérkőzést, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania. Húsz perc elteltével feljött a Paks, és a 28. percben megszerezte a vezetést, Szakály Dénes közvetett szabadrúgása után Viníciusról került a fehérvári kapuba a labda, öngól (1–0). A szünet előtt is a paksiaknak volt egy nagy lehetőségük, de a fordulás Szabó János megkapta második sárgáját, emberhátrányba hozta a hazaiakat. Tíz emberrel is gólt tudott szerezni a Paks, a Bartha László ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Szakály értékesítette (2-0). A Vidi hiába frissített támadásban (Pölöskei Zsolt és Rudolf Gergely érkezett), a szépítésre sem futotta erejéből, így nyolc forduló után továbbra is kieső pozícióban áll.

Újpest FC - Ferencváros 1-2 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Diagne a 3., ill. Böde a 78., Böde a 89. percben

Az Újpest már a 3. percben vezetést szerzett, Balogh Balázs jobb oldali szöglete után Diagne fejelt 4 méterről a hálóba (1-0). A hazaiak a gól után nem álltak vissza, már a Ferencváros térfelén letámadták az ellenfelet, sokszor 5-6 játékossal próbálták megakadályozni a vendégek labdakihozatalát. A zöld-fehéreknek nem tetszett az agresszív pressing, nem tudtak akciókat építgetni, és meglehetősen ritkán jutottak el az újpesti 16-oson belülre, helyzeteket ezekben az esetekben sem alakítottak ki. Az első félidő végéig az történt a pályán, amit a hazaiak szerettek volna, Nebojsa Vignjevics csapata megérdemelt vezetéssel zárta a félidőt. A fordulás után defenzívebb taktikára váltott az Újpest, és ezzel jóval veszélyesebbé vált a Ferencváros, megérkeztek a helyzetei is. Thomas Doll kockáztatott: előbb csatárra cserélte védekező középpályását, majd védő helyett középpályást hozott be, és az extra rizikó felvállalása kifizetődött, a 78. percben Leandro bal oldali beadása után Böde Dániel csúsztatott 10 méterről a bal alsó sarokba (1-1). A 89. percben a Fradi megszerezte a győztes gólt is, ezúttal egy jobb oldali beadás találta meg Bödét, aki 11 méterről, estében, kapásból a bal alsó sarokba lőtt (1-2). A zöld-fehérek továbbra is hibátlanok, és immár kilenc pont az előnyük a második Haladás előtt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS