Bódog Tamás győztes debütálása, Loki-siker a Vasas otthonában

2017. április. 01., 20:17   |    

Bódog Tamás győztes debütálása, Loki-siker a Vasas otthonában

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának szombat kora esti mérkőzésein a DVTK mellett a Debrecen, a Haladás és a Gyirmót örülhetett három pontnak.

Vasas-DVSC 2-3 (1-2)
Gólszerző: Ádám (45., 11-esből), Vaskó (77.), illetve Tőzsér (26.), Burmeister (43., öngól), Könyves (88.)

A kiegyenlített kezdés után a vendégek szereztek vezetést a 26. percben, miután Tőzsér Dániel 22 méterről rendkívül pontosan, a kapufa segítségével lőtt a bal alsó sarokba. A találat érezhetően jót tett a hajdúságiak játékkedvének, s bár mindkét együttes előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, a Debrecen növelte előnyét Felix Burmeister öngóljával. A Vasas villámgyorsan, még a szünet előtt szépített Ádám Martin büntetőjével. A fordulás után a hazaiak futballoztak fölényben, ez a 77. percben érett góllá, amikor Vaskó Tamás egy szögletet követően csúsztatott a kapuba. Már úgy tűnt, kétgólos hátrányból pontot tud menteni az angyalföldi együttes, ám a csereként beállt Könyves Norbert megszerezte a győztes találatot korábbi csapata ellen.

Gyirmót FC-MTK Budapest 1-0 (0-0)
Gólszerző: Simon A. (57.)

Elég óvatosan kezdte mindkét csapat a találkozót, valamelyest a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de a nézők jószerivel egyetlen lehetőséget sem láthattak az első harminc percben. Az első komolyabb lövés a Gyirmóté volt, amely eltalálta a kaput, de Petkovic szépen védett, így a felek gól nélküli félidőt követően vonulhattak az öltözőbe. A folytatásban a Gyirmót nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, néhány percen belül háromszor is komolyan veszélyeztette a fővárosiak kapuját. A negyedik helyzetet pedig gólra is váltotta: Simon András lőtte ki a jobb felső sarkot. A vezető találat ellenére az újonc együttes maradt aktívabb, az MTK hiába próbált kettős cserével változtatni, a játéka továbbra is veszélytelen volt, így több mint hat hónap után nyert bajnoki meccset a Gyirmót. A hazai csapat 12 bajnoki találkozón át tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg. Ezt megelőzően több mint fél éve, tavaly szeptember végén a Haladás ellen gyűjtötte be a három pontot.

Diósgyőri VTK-Újpest FC 3-1 (2-0)
Gólszerző: Makrai (18.), Ugrai (33., 11-esből), Karan (70.), illetve Lázok (53.)

Nagy lendülettel kezdett a Diósgyőr, ennek köszönhetően korán megszerezte a vezetést. Az Újpest kicsit meg is zavarodott ettől, a vendéglátók pedig a félidő közepére növelték előnyüket. Az, hogy a három pont sorsa nem dőlt el már az első játékrészben, Balajcza Szabolcsnak, a vendégek veterán kapusának volt köszönhető, aki nem sokkal a szünet előtt egy hatalmas bravúrt mutatott be. A fordulást követően az Újpestnek gyors gólra volt szüksége, Lázok János pedig meg is szerezte ezt, így teljesen nyílt lett az összecsapás. A lilák kisebb fölénybe kerültek, ám egy szöglet után az előre húzódó Dejan Karan visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrában ugyan megvoltak az Újpest lehetőségei, de az eredmény nem változott. A Diósgyőr idén először diadalmaskodott a pontvadászatban, ez pedig fontos három pontot jelent az utolsó előtti, azaz kieső helyen álló gárdának.

Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Wils (16.), Iszlai (48., 11-esből), Kovács L. (62.), Williams (66.), illetve Molnár G. (38.), Baracskai (90.)

Öt perc késéssel kezdődött a mérkőzés, amely előtt köszöntötték a 41. születésnapját éppen szombaton ünneplő Király Gábort, aki ezen a héten két évvel, 2019-ig meghosszabbította a szerződését a Haladással. Az első félidőben egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, jó volt az iram, bár helyzetek nem igazán alakultak ki, mégis két fejesgól született. A fordulást követően nem sokkal Vági felrúgta Williamset a 16-oson belül, a megítélt 11-est Iszlai magabiztosan értékesítette. A folytatásban kontratámadásokra rendezkedett be a Haladás, s egy ilyen végén előbb Kovács növelte az előnyt, majd Williams is betalált, ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a Mezőkövesd erejéből már csak a szépítésre futotta.

Paksi FC - Videoton FC 0-0

A Vidi lépett fel kezdeményezőleg, az első félidő első felében lényegesen többet birtokolta a labdát, de a paksiak - akik különösen saját közönségük előtt akadályozzák meg hatékonyan az ellenfeleket a gólszerzésben - ezúttal is stabilan védekeztek. Aztán némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, s a hazaiak is vezettek támadásokat. Ezzel együtt a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, amikor a 30. percben a kapufán csattant a labda egy szabadrúgást követő fejes nyomán. A pihenő után aktívabbá vált a Paks, többször jutott el az ellenfél kapujáig, de nem alakított ki veszélyes helyzetet. A második félidő nagy részében többnyire a mezőnyben folyt a játék, a hajrában azonban a Vidi beszorította a Paksot, de képtelen volt gólt szerezni, így pontosztozkodással zárult a mérkőzés.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS