Merkantil Bank Liga: Otthon javíthatnak a fővárosi csapatok

2019. augusztus. 06., 13:42   |    

Merkantil Bank Liga: Otthon javíthatnak a fővárosi csapatok

Szerdán rendezik a Merkantil Bank Liga második fordulóját. A mérkőzések 17.30-kor és 19.00 órakor kezdődnek, a korábban az élvonalban bajnok négyesből (Győr, MTK, Vác, Vasas) hárman pályaválasztók.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Balmazújváros, 17.30)

A nehéz helyzetben lévő Balmazújváros alig egyhetes felkészülés után is bravúros döntetlent ért el Siófokon az első fordulóban. A gárda szép győzelemmel zárta otthon a tavaszt, de előtte február vége óta nyeretlen volt pályaválasztóként. A vendég szegediek súlyos hazai vereséggel kezdtek, João Janeiro sokkal jobb rajtra számított.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DOROGI FC
(Nyíregyháza, 17.30)

Mindkét csapat győzelemmel kezdte az idényt, a nyírségiek Tatabányán verték a Budaörsöt, a Dorog otthon nyert a Vasas ellen. A Szpari idén még nem veszített hazai bajnokit, tavasszal két döntetlen mellett minden mérkőzését megnyerte. A Dorog vendégként kikapott februárban Gyirmóton, de azt követően jellemzően szerzett egy pontot az idegenbeli mérkőzésein. Kivéve a május elején játszott, nyíregyházai találkozót, ahol kikapott.

KAZINCBARCIKA BSC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Putnok, 17.30)

A barcikaiak idegenbeli döntetlennel kezdték az idényt, 1–1-et játszottak Soroksáron. Gálhidi György inkább a második félidei teljesítménnyel volt elégedett, nyilván erre szeretné alapozni a hazai bemutatkozást is. A Békéscsaba csalódást keltett a rajton, noha az elmúlt hónapok otthoni produkciói után inkább azoknak jelentett kellemetlen meglepetést, akik abban reménykedtek, hogy a tavasz után az új szezon „új életet” hozhat. Idegenben ugyan vereséggel zárt az előző idény végén a csapat, de előtte háromból hármat nyert.

DUNA ASZFALT TLC–FC AJKA
(Tiszakécske, 17.30)

Nagyszerűen rajtolt a tiszakécskei csapat, három pontot szerzett vasárnap Békéscsabán. Négy hónapon belül másodszor tudott nyerni a lila-fehérek otthonában. Ugyanakkor március 6. óta nyeretlen. Az újonc Ajka kikapott otthon a Győri ETO-tól, kiemelendő, hogy kétezer néző volt kíváncsi az újonc bemutatkozására. Kis Károlynak öt sérültje is van.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BFC SIÓFOK
(Szombathely, 19.30)

A tavasszal még az élvonalban szereplő Haladás a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényének nyitányán 1–1-es döntetlent játszott a Gyirmóttal. Az első fordulóban a szombathelyieknél kilenc saját nevelésű játékos kezdett. A Siófok gól nélküli döntetlennel rajtolt a Balmazújváros ellen. Az előző idény végén az utolsó három idegenbeli meccséből kettőt is megnyert.

BUDAFOKI MTE–SZOLNOKI MÁV FC
(Budafok, 19.30)

A budafokiak kiváló rajtot vettek, 3–0-ra nyertek Gyulán a Szeged-Csanád ellen, igazolták azt az előzetes véleményt, hogy a legutóbbi két idényben elfoglalt helyüknél jobbra lehetnek képesek a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényében. Pályaválasztóként tavasszal az utolsó négy mérkőzésükből csak egyet nyertek meg. Az újonc szolnokiak megverték 2–1-re az alaposan átalakult Vácot, ezzel törlesztettek, ugyanis az elmúlt években negatív volt a mérlegük a Duna-parti település csapata ellen. Az alacsony átlagéletkorú szolnoki együttesnek nem lesz könnyű dolga az idegenbeli bemutatkozáson.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VÁC FC
(Csákvár, 19.30)

A forduló egyetlen olyan párosítása, amelyben az első fordulóban otthon játszó ismét pályaválasztó, a vendég pedig vendég marad. A Csákvár még saját edzője, Visinka Ede szerint is bravúros győzelemmel rajtolt, 3–2-re verte az MTK-t. A vezetőedző azt ígéri, ugyanolyan elánnal játszanak majd a Vác ellen is, ők nem gondolják, hogy sokkal könnyebb feladat várna rájuk a második fordulóban. A váciak a nyitó fordulóban 2–1-re kikaptak Szolnokon.

MTK BUDAPEST–BUDAÖRS FC
(Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)

Mindkét csapat vereséggel kezdte a szezont, az MTK Csákváron kapott ki, a Budaörs pedig pályaválasztóként, Tatabányán maradt pont nélkül a Nyíregyháza ellen. Mindkettő célja a javítás, de talán nem is az eredmény ennek a meccsnek a legnagyobb érdekessége, hanem, hogy a vendégek szakmai igazgatója, Bognár György – aki jó három és fél évtizede a kék-fehéreknél kezdte élvonalbeli pályafutását – ezúttal egy olyan csapat ellen meccsel majd, amelyben a fia is játszik, játszhat. Bognár István szerezte vasárnap Csákváron az MTK egyik gólját.

VASAS FC–SOROKSÁR SC
(Illovszky Rudolf Stadion, 19.30)

A piros-kékek, híveik számára kellemetlen meglepetést jelentő, 2–1-es vereséggel kezdték az idényt Dorogon. Íme, itt a javítás lehetősége egy különleges mérkőzésen: ez lesz a Vasas első bajnoki meccse a teljesen újjáépített, fantasztikus külsejű új stadionban. A Soroksár a Kazincbarcika elleni hazai döntetlennel rajtolt. Az előző idényben mindkét csapat magabiztosan megnyerte a maga hazai meccsét ebben a párharcban.

WKW ETO FC GYŐR–GYIRMÓT FC
(Győr, 19.30)

A gyirmótiak otthon kezdtek (1–1 a Haladás ellen), most idegenbe mennek, de nem kell elhagyniuk a három folyó városát: következik az ETO elleni, presztízscsatát is jelentő városi rangadó. Csertői Aurél ezúttal (egyik) korábbi klubja ellen vezeti majd a sárga-kékeket. Az ETO jól kezdte a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényét, Ajkán győzött 1–0-ra. Májusban a zöld-fehérek 1–0-ra verték a Gyirmótot, s ezzel megszakították a két csapat párharcában az előző öt mérkőzést kivétel nélkül megnyerő gyirmótiak nagy sorozatát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS