Bombagólok estek az örökrangadón

2010. április. 10., 19:29   |    

Bombagólok estek az örökrangadón

A Soproni Liga 22. fordulójának szombati meccsein - amelyeket a pénteken elhunyt Varga Zoltán emlékének adózva minden pályán gyászszünet előzött meg - a DVSC-TEVA hazai pályán 3-1-re győzött a Paks ellen, s így egy pont hátrányban követi a vasárnap a Nyíregyházát fogadó Videotont. Az MTK - Ferencváros örökrangadó 1-1-es döntetlennel zárult, ahogyan a Győr - Haladás meccs is. A Honvéd 2-2-es döntetlent játszott Kecskeméten, a Kaposvár 1-0-ra nyert a Vasas ellen, s megszerezte első tavaszi győzelmét a Diósgyőr, a piros-fehérek 3-0-ra verték a Pápát.

Coulibaly volt a Loki nyerő embere

DVSC-TEVA - Paksi FC 3-1 (0-1)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Medovarszki János)
Gólszerző: Coulibaly a 49., Feczesin (11-esből) a 64., Coulibaly a 80. illetve Böde a 36. percben

A debreceniek meddő fölényben futballoztak az első félidőben, dolgoztak ki ugyan helyzeteket, de ezeket nem tudták értékesíteni. A vendégek azonban egyik kontrájukat góllal zárták, a 36. percben Nagy István ugratta ki a védők közül Böde Dánielt, aki 13 méterről a kapu közepébe emelt (0-1). A Loki a szünetig nem tudott mit kezdeni ellenfelével, a második játékrészt azonban igen lendületesen kezdte, s a 49. percben sikerült is egyenlítenie: Czvitkovics Péter indította Adamo Coulibalyt, aki nyolc méterről a léc alá lőtt (1-1). A 64. percben már a debreceniek vezettek, Éger László szabálytalankodott Coulibalyval szemben a 16-oson belül, s a megítélt büntetőből Feczesin Róbert a bal alsó sarokba helyezett (2-1). A 80. percben már két góllal vezetett a DVSC, Kiss Zoltán lőtte a kapu elé a labdát, ami Feczesinen megpattanva Coulibaly elé került, s a francia támadó nyolc méterről a kapu jobb oldalába helyezett (3-1).


Két-két gól, egy-egy pont


Kecskeméti TE-Ereco - Budapest Honvéd 2-2 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Kiss I. Balázs
Gólszerző: Montvai a 62., Némedi (11-esből) a 72. illetve Gyagya (öngól) a 41., Vaccaro a 84. percben

A mérkőzés első időszakában a kecskemétiek birtokolták többet a labdát, de a Honvéd hamarosan egyenrangú partnerré vált, majd át is vette az irányítást. A kispestiek a 41. percben a vezetést is megszerezték, Viliam Macko szabadrúgásból ívelt a hazaiak kapuja elé, a labda Moreirát és Bajner Bálintot is érintette, majd a menteni igyekvő Gyagya Attiláról pattant a kapuba - öngól (0-1). A hazai együttes a 62. percben egalizált, Némedi Norbert adott középre jobbról, a jókor érkező Montvai Tibor pedig négy méterről a háló bal oldalába helyezett (1-1). A KTE ezután a vezetést is átvette, a 72. percben Bori Gábor szabadrúgása után Moreira kézzel ért a labdához a 16-oson belül, így büntető következett, amit Némedi magabiztosan értékesített (2-1). A házigazdák azonban nem tudták megszerezni a győzelmet, mert a 84. percben Diego átadása után Angelo Vaccaro nyolc méterről a léc alá lőtt (2-2). A két gárda megosztozott a pontokon, Urbányi István tehát döntetlennel mutatkozott be a Kecskemét szakvezetőjeként.


Bombagólok az örökrangadón

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Ring György, Farkas Ádám)
Gólszerző: Szatmári az 57. illetve Elding a 26. percben

A hazai élvonal örökrangadója élvezetes, változatos játékot hozott. Bátran kezdtek a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gólt az első játékrészben csak a Ferencváros szerzett: a 26. percben Anthony Lee Elding szépen vett át egy hosszan előreívelt labdát, majd 25 méterről látványos mozdulattal bombázott a jobb felső sarokba (0-1). A Fradi a vezetés tudatában nem húzta magára az MTK-t, a zöld-fehérek támadásban maradtak, s mivel a házigazdák is nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, jó volt a meccs. Az MTK az 57. percben elérte célját, megszerezte az egyenlítést, s ez a gól sem volt csúnyább, mint a Fradié, Szatmári Lóránd szép szóló után, 25 méterről lőtt a keresztléc alá (1-1). A meccs finisében a zöld-fehérek közelebb álltak a győzelem megszerzéséhez, de az MTK kapusa, Nenad Filipovic több alkalommal is bravúrral hárított, így maradt az 1-1-es döntetlen.


A meccs mindkét gólja tizenegyesből esett

Győri ETO - Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)

Vezette: Oláh Gábor (Kispál Róbert, Demeter János)
Gólszerző: Józsi (11-esből) a 15. illetve Tóth P. (11-esből) a 37. percben

Célratörőbben kezdtek a győriek, akik a 15. percben előnybe is kerültek, Lengyel Dániel kezezett a szombathelyiek büntetőterületén belül, s az emiatt megítélt büntetőből Józsi György a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). Ezután is veszélyesebbek voltak a vendéglátók, a második gólt azonban a Haladás szerezte, s a győriekhez hasonlóan ugyancsak 11-esből. A 37. percben Fehér Zoltán rántotta le Nagy Gábort a kapu előterében, következett a büntető, amelyből Tóth Péter a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A második félidő küzdelmes játékot hozott, az ETO többet tett a győzelem megszerzése érdekében, de a házigazdák hiába dolgoztak ki időnként igen ígéretes helyzeteket, nem tudtak újabb gólt szerezi, a Haladás tehát pontot tudott szerezni Győrben.


Tóth László győzelemmel nyitott Diósgyőrben

DVTK - Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
Vezette: Sulyok Gergely (ifj, Tóth Vencel, Tóth István)
Gólszerző: Lippai a 6., Brnovic a 38., Búrány a 88. percben

A hét közben Tornyi Barnabást Tóth László váltotta a diósgyőri kispadon, s az új mester azt láthatta, hogy csapata már a hatodik percben előnybe kerül, egy szabadrúgás után Huszák Tamás csúsztatott Lippai Ákoshoz, aki hat méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A 38. percben megduplázta előnyét a miskolci együttes, Dlusztus András rossz hazaadása után Bojan Brnovic csapott le a labdára, átemelte azt Szűcs Lajos kapus felett, majd a hálóba fejelt (2-0). A pápaiak támadásai nem jártak eredménnyel, míg az egyre nagyobb önbizalommal futballozó hazaiak továbbra is veszélyesen játszottak, s a 88. percben megszerezték harmadik góljukat is, Dejan Vukadinovic adott Búrány Zoltánhoz, aki tíz méterről a kapu bal oldalába lőtt (3-0). A Diósgyőr megszerezte első tavaszi győzelmét a bajnokságban.


Gyorsan szerzett gól döntött

Kaposvári Rákóczi - Vasas 1-0 (1-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Iványi István, Gyürüsi Gábor)
Gólszerző: Oláh a 3. percben

A kaposváriak villámrajtot vettek, a harmadik percben Srdan Stanic bal oldali beadására Oláh Lóránt érkezett, s a csatár hat méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A Rákóczi játékosai lendületben maradtak, s mivel az egyenlítésre törekvő Vasas is felvállalta a nyílt játékot, jó mérkőzést láthattak a nézők. Az angyalföldiek az idő előrehaladtál egyre inkább átvették az irányítást, kecsegtető támadásokat vezettek, de az ekkor már leginkább a védekezésre koncentráló zöld-fehérek hátsó alakzata eredményesen zárt, a Vasas nem tudta megszerezni az egyenlítő gólt. A Kaposvár tovább szilárdította helyét a középmezőnyben, míg az angyalföldi együttesnek ezúttal nem jutott pont.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS