Hatalmas meglepetés az évnyitón: DVTK-siker a Groupama Arénában

2021. január. 20., 22:33   |    

Hatalmas meglepetés az évnyitón: DVTK-siker a Groupama Arénában

Az év első bajnokiján a sereghajtó DVTK éppen az éllovas Ferencváros otthonában szerezte meg idei első pontjait.

OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Gólszerző: Suljic (85.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka (Lovrencsics, 68.), Dvali, Blazic, Heister - Somalia (Sigér, 77.), Laidouni, Haratin (Skvarka, 86.) - Zubkov (Isael, 68.), Uzuni, Nguen (Gera, 77.)
Diósgyőri VTK: Antal - Grgic, Milovic, Hegedűs J., Soldo - Márkvárt, Zivulic, Grozav (Pedro, 75.), Augusto - Drazic (Hasani, 83.), Ivanovski (Suljic, 84.; Karan, 88.)

Az első perctől látszott a tabellán elfoglalt helyezések közti különbség, ugyanis a listavezető Ferencváros letámadásával nem tudott mit kezdeni a sereghajtó Diósgyőr. A vendégek jószerivel kizárólag a védekezésre összpontosítottak, de azt jól csinálták, mert a nagy mezőnyfölény ellenére a zöld-fehéreknek alig akadt gólszerzési lehetőségük. A játékrész derekától ráadásul kiszabadult a szorításból a miskolci együttes, ám veszélyt továbbra sem jelentett Dibusz Dénes kapujára. A folytatásban sem változott a játék képe: irányított a Ferencváros, hatékonyan védekezett a DVTK. A fővárosiak nem találták a rést a piros-fehérek szervezett hátsó alakzatán, és ezen a cserék sem tudtak változtatni, így a lelkesen és önfeláldozóan védekező diósgyőriek továbbra is tartották magukat. A teljes meglepetést pedig a csereként beállt Suljic szolgáltatta, aki egy perccel becserélése után megszerezte a győztes gólt, mivel utána hiába támadott lendületesebben az FTC, egyenlítenie már nem sikerült. Érdekesség, hogy a gólt szerző Suljicot edzője a találatot követően lecserélte, azaz a játékos csupán 4 percet töltött a pályán, és így is eldöntötte az összecsapást.

A címvédő zöld-fehérek ezt megelőzően 2017. április 15-én a Vasastól kaptak ki bajnoki találkozón a Groupama Arénában, azóta 61 mérkőzésen át tartott a veretlenségi sorozatuk, amely ötven győzelem és 11 döntetlen után szakadt meg. Az FTC kudarcával már nincs veretlen csapat az NB I jelenlegi idényében, míg a miskolciak kispadján győzelemmel debütált az új vezetőedző, Zoran Zekic, így hat egymást követő vereség után győztek ismét, de legutóbbi sikerüket is a zöld asztalnál szerezték, amikor a koronavírusos megbetegedésektől tizedelt Újpest nem tudott kiállni ellenük.

– A Diósgyőr 2009. október 31. óta először szerzett három pontot a Ferencváros otthonában.

– A borsodiak a mostani idényben, az Újpest ellen játék nélkül kapott három pontot nem számítva, legutóbb október 25-én, a Puskás Akadémia elleni győzelemmel szereztek ponto(ka)t.

– A DVTK sorozatban elveszített tizenegy idegenbeli mérkőzés után nyert ismét az OTP Bank Ligában. Körülbelül tizenegy hónap után győzött ismét vendégként, akkor a Honvédot verte meg 4-0-ra.

– Asmir Suljić 2017. december 9. után játszott ismét az OTP Bank Ligában, a mostani előtt legutóbb 2017. szeptember 6-án, a Paks ellen szerzett gólt, még a Videoton játékosaként.

– A Ferencváros 2017. április 15. óta először kapott ki magyar csapattól tétmérkőzésen a Groupama Arénában. Hatvanegy mérkőzés után szakadt meg a sorozat.

– A Groupama Aréna átadása óta mindössze másodszor tudott vidéki csapat bajnoki mérkőzést nyerni idegenben a Fradi ellen, az első a Paks volt, 2016. november 5-én.

– Ez volt a zöld-fehérek első bajnoki veresége az idényben, miután utolsóként maradtak eddig veretlenek, eldőlt, hogy legalább 2022 tavaszáig a Debreceni VSC 2014-es csapata marad az utolsó veretlen bajnoka a magyar élvonalnak.

– A Ferencváros az idényben először maradt szerzett gól nélkül.  

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS