Borsodi derbi az OTP Bank Ligában, a címvédő ellen javíthat a Fehérvár

2024. március. 08., 11:47   |    

Borsodi derbi az OTP Bank Ligában, a címvédő ellen javíthat a Fehérvár

A Fehérvár és a Ferencváros találkozója ígérkezik a 24. forduló slágerének az OTP Bank Ligában, de szinte minden mérkőzésnek megvan a kuriózuma, érdekessége. A listavezető Paks a DVSC-t fogadja, a Mezőkövesd és a Diósgyőr borsodi derbit játszik.

PUSKÁS AKADÉMIA–ÚJPEST FC
(Péntek, Felcsút, Pancho Aréna, 20.00)

A PAFC a negyedik helyen áll, még reális eséllyel a harmadikra. A legutóbbi két fordulóban mindössze egy pontot szerzett. A Pancho Arénában nem a legjobb a mérlege, viszont, némi túlzással, ha nyer, akkor nagyon nyer. Mint legutóbb az MTK ellen (6-1), vagy még előtte a Kecskeméttel szemben (3-0). Szeptember 23. óta egyetlen vendégcsapat sem tudott két gólt szerezni a Pancho Arénában, viszont júliusban 3-3-t játszott ott e két csapat. Az Újpest legutóbb legyőzte a Fehérvárt a Szusza Ferenc Stadionban. Két mérkőzést nyert meg eddig vendégként a bajnoki szezonban, az egyiket Debrecenben, a másikat Diósgyőrben.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Mezőkövesd, Városi Stadion, 12.45)

A borsodi rangadó előtt a DVTK áll jobban, tíz ponttal szerzett eddig többet, mint riválisa. A Mezőkövesd a legutóbbi fordulóban, meglepetésre, győzött Debrecenben, ugyanakkor pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette. A DVTK a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett, ezzel megerősítette a pozícióját. Új edzőjével még veretlen. Idegenben idén eddig döntetlent játszott Debrecenben, majd kikapott Kecskeméten. Mind a két meccsénkét gólt kapott.

KECSKEMÉTI TE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Kecskemét, Széktói Stadion, 15.15)

A KTE nincsen jó formában, ha az eredményekből következtetünk: a legutóbbi négy fordulóban háromszor is kikapott. A Széktói Stadionban jobb a mérlege, a 2023–2024-es idényben kétszer, idén eddig egyszer kapott ki bajnoki mérkőzésen. A Kisvárda javult korábbi önmagához képest, a legutóbbi három fordulóban kétszer is nyert. Idegenben legutóbb Mezőkövesden játszott – az volt az első meccse vendégként október 29. óta – akkor nyert.

PAKSI FC–DEBRECENI VSC
(Vasárnap, Paks, Paksi FC Stadion, 13.00)

A Paks csupán egy tavaszi mérkőzését nem nyerte meg eddig, de éppen otthon botlott meg, a ZTE elleni legutóbbi hazai mérkőzésén nem győzött Ettől még nagyszerű a mérlege pályaválasztóként, az említett találkozón kívül csupán az MTK elleni döntetlen rontja picit a mérleget. A DVSC szeszélyesen szerepel, a legutóbbi négy bajnokiján mindössze három pontot szerzett. Idegenben szeptember 27. óta nem játszott olyan meccset, ahol valamelyik csapat két góllal nyert volna. Akkor viszont 2-0-ra kikapott Pakson.

FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 15.30)

A Fehérvár kétarcú csapat. Pályaválasztóként augusztus 6. óta veretlen, két 3-3-s döntetlenen kívül minden bajnoki mérkőzését megnyerte azóta a Sóstói Stadionban. De akkor éppen a Ferencvárostól kapott ki, mégpedig 5-3-ra. Idegenben a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, mégpedig 0-6-os gólkülönbséggel, a legutóbbi két fordulóban. A Ferencváros tavasszal eddig minden bajnoki mérkőzését megnyerte, idegenben is hibátlan. Vendégként Kisvárdán, Debrecenben és Újpesten győzött eddig 2024-ben. Mindkét keretben akad egy-egy játékos, aki az ellenféltől érkezett a téli átigazolási időszakban: Kenan Kodro, aki még mindig a Fehérvár házi gólkirálya a szezonban és Sigér Dávid.

ZTE FC–MTK HUNGÁRIA
(Vasárnap, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 20.00)

A ZTE nagyszerű tavaszi rajtot vett, de a múlt hét rosszul sikerült: kiesett a MOL Magyar Kupából Diósgyőrben és kikapott az OTP Bank Ligában Kisvárdán. Ebből következően a hazai mérlege jó, november 25. óta nem kapott ki, a négy mérkőzésből kettőt megnyert, kettőn döntetlent játszott. Legutóbb augusztus 6-án fogadta az MTK-t, akkor 2-1-re nyert. A fővárosi kék-fehérek mindössze három pontot gyűjtöttek a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön. Idegenben különösen rossz a mérlegük, idén eddig kétszer játszottak vendégként, a Ferencvárostól 5-1-re, a Puskás Akadémiától 6-1-re kaptak ki.

 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS