Borsodi derbi vár a DVTK-ra

2023. február. 25., 22:05   |    

Borsodi derbi vár a DVTK-ra

Vasárnap kilenc, hétfőn egy mérkőzést játszanak a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. A listavezető Diósgyőr ezúttal a borsodi derbire hivatalos, Kazincbarcikára.

SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Soroksár, 14.00)

A fővárosi klub november 9. óta nem nyert bajnoki mérkőzést, immár nyolc forduló óta tart a rossz sorozat. A legutóbbi hat bajnoki találkozójából öt döntetlenre végződött. Pályaválasztóként mindössze kétszer játszott eddig idén a Merkantil Bank Ligában, a mérleg egy vereség és egy döntetlen. A Haladás négy hellyel és öt ponttal áll jobban a Soroksárnál. Az eddigi négy idei fordulóban négy pontot gyűjtött. Értékes győzelmet aratott az ETO ellen Győrben, de simán kikapott Szegeden.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Kazincbarcika, 14.00)

A borsodi derbi előtt a Kazincbarcika feléledt, a múlt hét végén fölényes győzelmet aratott Kozármislenyben, lezárva egy három mérkőzésből álló vereségsorozatot. Pályaválasztóként szeptember 4. óta nem győzött, idén mindkét eddigi meccsét elveszítette. A Diósgyőr parádés meneteléssel vezeti a mezőnyt: a legutóbbi tizenöt fordulóban tizenháromszor nyert. Idegenben megnyerte a legutóbbi hét meccsét, 544 perce nem kapott gólt.

GYIRMÓT FC GYŐR–HR-RENT KOZÁSMISLENY
(Vasárnap, Gyirmót, 14.00)

A Gyirmót megnyerte a legutóbbi két bajnokiját, s ezzel nagyot lépett előre, a negyedik helyen áll. Otthon négy pontot szerzett eddig 2023-ban, a Dorog elleni döntetlennel és a Budafok elleni győzelemmel. A Kozárrmisleny a tizenkilencedik helyen áll, két döntetlen és két vereség a legutóbbi négy forduló mérlege. Ugyanakkor a két döntetlent vendégként érte el.

SZENTLŐRINC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Szentlőrinc, 14.00)

Két pont választja el a két csapatot, ez ugyanakkor egyben négy helyet is jelent. A Szentlőrinc a legutóbbi három hazai mérkőzésén döntetlent játszott, ezekből egy esett 2023-ra. A Budafok jól kezdte az idei évet, de két győzelem után kétszer kikapott.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Dorog, 14.00)

Mind a két csapat a kiesés elkerüléséért küzd, mindkettő bajban van. A Dorog az utolsó helyen áll, öt pontot szerzett eddig tavasszal, ezzel valamelyest javított helyzetén. A Békéscsaba a 18. helyezett, három ponttal áll jobban, mint riválisa, hétpontos eddig tavasszal. A lila-fehérek idén két meccset játszottak eddig vendégként a Merkantil Bank Ligában, Kazincbarcikán nyertek, az MTK-val nem bírtak.

TISZAKÉCSKEI LC–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Tiszakécske, 15.00)

A Tiszakécske az előző fordulóban Balmazújvárosban, a Nyíregyháza ellen aratott értékes győzelmet, s ezzel már kilencedik, a mezőny első felébe tartozik. Pályaválasztóként a legutóbbi négy meccsén veretlen maradt, de egyszersmind idén még nyeretlen. Az ETO egy ponttal megelőzi a Tiszakécskét, a négy eddigi tavaszi fordulóban öt pontot szerzett. Augusztus 14. óta mindössze egyszer, Budafokon kapott ki vendégként, még november elején.

FC AJKA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Ajka, 15.00)

A hatodik helyezett Ajka csak egyszer nyert eddig idén a bajnokságban, október 2. óta mindössze egyszer nyert otthon. A Nyíregyháza győzelemmel kezdte az évet, de immár három mérkőzés óta nem győzött. November eleje óta csak egyszer, Diósgyőrben kapott ki.

PÉCSI MFC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Pécs, 15.00)

A harmadik helyezett PMFC nyolc ponttal többet vesztett eddig tavasszal, mint a Diósgyőr és az MTK, jelentős lépéshátrányba került a feljutóhelyeken állókkal szemben. Elromlott az október végéig remek hazai mérleg, a legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg. A Csákvár vereséggel kezdte 2023-at, majd utána három mérkőzésen is döntetlent játszott.

MTK BUDAPEST–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Új Hidegkuti Stadion, 15.00)

A parádés formában lévő MTK magabiztosan megnyerte eddig minden idei bajnokiját, még gólt sem kapott, kitűnő a hazai mérlege is. A Mosonmagyaróvár legutóbb kikapott otthon a Gyirmóttól, de elképesztő az idegenbeli mérlege, a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot gyűjtött.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BFC SIÓFOK
(Hétfő, Szeged, 19.00)

Döcög a Szeged kocsija eddig tavasszal, csak egyszer nyert a gárda. Viszont otthon megverte a Haladást, azzal lezárt egy négy mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot. A Siófok a tizennegyedik helyen áll, öt pontot szerzett eddig 2023-ban. Idegenben november 6. óta nem nyert.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS