Borsodi rangadó Miskolcon, a Groupama Arénába látogat a Fehérvár

2023. november. 10., 12:57   |    

Borsodi rangadó Miskolcon, a Groupama Arénába látogat a Fehérvár

A Ferencváros és a Fehérvár találkozója ígérkezik az OTP Bank Liga hétvégi fordulója slágerének. Egymás ellen játszik az élvonal két borsodi csapata, a DVTK és a Mezőkövesd.

MTK BUDAPEST–ZTE FC
(Péntek, Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

Az MTK négy vereség után a legutóbbi fordulóban elvitt egy pontot Paksról, de ezzel csak a kilencedik helyen áll, éppen a ZTE előtt. Igaz, a két csapat között négy pont a különbség. Az újonc kék-fehérek számára a legutóbbi két hazai bajnoki rémálommal ért fel, a Ferencvárostól hat, a Puskás Akadémiától öt gólt kaptak, mindkét találkozón ötgólos vereséget szenvedtek. A ZTE legutóbb idegenben nyert, 1-0-ra verte a Kisvárdát, sőt előtte Szombathelyen is győzni tudott, Magyar Kupa-mérkőzésen.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD
(Szombat, DVTK Stadion, 14.15)

Az OTP Bank Liga két borsodi csapata egymás ellen játszik a fordulóban, vármegyei rangadó ez. A második fordulóban, Mezőkövesden a diósgyőriek 4-2-re nyertek, ráadásul a tabellán is jobban állnak, mint az ellenfél, hetedikek, míg Kuttor Attila csapata a tizenegyedik. Ugyanakkor a legutóbbi két fordulóban a Mezőkövesd szerzett több pontot, kétszer nyert, s ezzel öt pontot faragott a DVTK-val szembeni, amúgy tekintélyes hátrányból.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)

A lila-fehérek a legutóbbi két fordulóban kikaptak – de vendégként. Pályaválasztóként a legutóbbi öt találkozójukból négyet megnyertek, csak az MTK-tól kaptak ki. A Puskás Akadémia, amely azonos pontszámmal áll mostani ellenfelével a táblázaton, a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszott. Idegenben legutóbb 5-0-ra kiütötte az MTK-t. A két csapat legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésén nem kapott ki a PAFC, ellenben a Megyeri úton 2021 augusztusa óta nyeretlen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Várkerti Stadion, 13.30)

A héten edzőt váltó Kisvárda eddig kétszer játszott pályaválasztóként az idényben, egy győzelem és egy vereség a mérlege. Feczkó Tamás az utolsó helyen vette át a csapatot. A KTE kétarcú, a hazai mérlege kiváló, a múlt héten a Ferencvárost is legyőzte, idegenben ellenben még nem szerzett pontot a bajnoki idényben.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 16.00)

A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére a címvédő ismét egy nehéz nemzetközi kupamérkőzés után áll ki. A bajnokságban legutóbb vereséget szenvedett Kecskeméten, de pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzéséből csak a Debrecen ellen nem nyert az OTP Bank Ligában. A Fehérvár az utóbbi hetekben megtáltosodott, már az ötödik helyen áll, de inkább pályaválasztóként gyűjti a pontjait. Vendégként öt mérkőzésen mindössze egyetlen pontot szerzett eddig az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében. A Ferencváros ellen, a Groupama Arénában, április elején 2-2-t játszott, de előtte, ugyancsak vendégként, öt bajnoki mérkőzésen kapott ki, sorozatban.

DEBRECENI VSC–PAKSI FC
(Vasárnap, Nagyerdei Stadion, 18.30)

A DVSC szeptember 3. óta csak a Fehérvár ellen nyert a bajnokságban, a nagyerdei arénában augusztus 21. óta egy győzelmet egy vereség követ. Döntetlent pályaválasztóként május 13. óta nem játszott. A Paks a második helyen áll, legutóbb az MTK ellen „csak” döntetlent játszott, de így is remek a mérlege, a legutóbbi nyolc fordulóban hatszor nyert, két döntetlen mellett. Idegenben a mostani szezonban eddig még csak a Groupama Arénában szenvedett vereséget.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS