Borsodi rangadóval folytatódik az OTP Bank Liga

2023. augusztus. 04., 08:08   |    

Borsodi rangadóval folytatódik az OTP Bank Liga

Péntektől hétfőig tart az OTP Bank Liga csonka második fordulója, öt mérkőzést játszanak le, egyet, a Paks–DVSC-találkozót szeptember végére halasztották. A program a Puskás Akadémia–Újpest-meccsel indul, s jut a fordulóba Fehérvár–Ferencváros presztízscsata és borsodi derbi is.

PUSKÁS AKADÉMIA–ÚJPEST FC
(Péntek, Pancho Aréna, 20.00)

Mind a két csapat győzelemmel kezdte a szezont. Hornyák Zsolt együttese Slagveer gyors góljával nyert az újonc Diósgyőr ellen; az Újpest – a mérkőzés jelentős részében emberhátrányban játszva – a Fehérvár FC ellen tartotta otthon a három pontot. A két csapat egymás elleni párharca 2019 májusa óta mindig legalább két gólt hozott az OTP Bank Ligában, sőt, a legutóbbi tizenháromból tizenkettőn legalább három gól született. Felcsúton az Újpest márciusban 5–1-re kikapott, ott 2019 novembere óta nem tud pontot szerezni. Nebojsa Vignjevics együttese tavaly október 10. óta nem nyert bajnoki találkozót vidéken.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Városi Stadion, 17.45)

Ismét borsodi rangadó az NB I-ben! Mind a két csapatra ráfér a javítás, vereséggel kezdték az idényt. A Mezőkövesd Debrecenben kapott ki, a Diósgyőr a Puskás Akadémiától. A sárga-kékek nagyon jó hazai mérleggel fejezték be az előző idényt, a Paksot 6–1-re, a bajnok Ferencvárost 1–0-ra verték meg. A kövesdiek a legutóbbi két hazai tétmérkőzésükön győztek a Diósgyőr ellen.

FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Sóstói Stadion, 17.45)

Néhány éve az ősz mérkőzésének nevezték volna ezt a párosítást, most az idény előtt maga a fehérvári klub tulajdonosa, Garancsi István fogalmazott úgy, hogy „az NB I-en belül a Vidi sajnos »más polcra« került az eddigiekhez képest. Ebben az új helyzetben nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem.” De miért ne fordulhatna elő, hogy a csapat egy-egy mérkőzésen felülmúlja önmagát, felborítja a papírformát? Például az egyik továbbra is legnagyobb presztízsű bajnoki mérkőzésén. A Vidi Újpesten vereséggel kezdte a szezont, de pályaválasztóként 2023-ban csupán egy bajnokit veszített eddig, a Kecskeméti TE ellenit. A Ferencváros elhalasztotta a KTE elleni, az első fordulóba kiírt mérkőzését, így a mostani fordulóban debütál az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében. Ebből is következően jó néhány játékosának – köztük a gólkirály Varga Barnabásnak – ez a találkozó jelenti a bemutatkozást a Ferencvárosban, a hazai fronton.

ZALAEGERSZEGI TE FC–MTK
(Vasárnap, ZTE Aréna, 20.00)

A ZTE, ha esetenként balszerencsés körülmények között is, de sorozatban három tétmérkőzését veszítette el. Kétszer is kikapott az NK Osijektől a Konferencia-ligában, s alulmaradt otthon a Kisvárdával szemben az OTP Bank Liga 1. fordulójában. Március 19. óta öt hazai bajnoki mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, a Puskás Akadémia ellenit. Az MTK a Paks elleni döntetlennel kezdte a szezont. Tavaly májusban 3–2-re győzni tudott OTP Bank Liga-mérkőzésen Zalaegerszegen.

KECSKEMÉTI TE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Hétfő, Széktői Stadion, 20.00)

A KTE hasonló cipőben jár, mint a Ferencváros, az első fordulóban nem játszott, a másodikban egy nemzetközi kupamérkőzés után lép pályára. A lila-fehérek a teljes 2022–2023-as bajnoki idényben csupán két vereséget szenvedtek a Széktói Stadionban, egyet a Paks, egyet pedig a Mezőkövesd ellen. A Kisvárda kétszer játszott az előző idényben Kecskeméten, ősszel 3–3-s döntetlent ért el, majd május végén 1–0-ra kikapott. A szabolcsi gárda kitűnően kezdte az idényt, kétgólos győzelmet aratott Zalaegerszegen. Ugyanakkor az utolsó négy tavaszi bajnokin nem szerzett gólt.

PAKSI FC–DEBRECENI VAS
(A mérkőzést szeptember 27-re halasztották.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS