Botlott a listavezető, változások az alsóházban

2018. november. 04., 19:35   |    

Botlott a listavezető, változások az alsóházban
Fotó: ztefc.hu

Nehéz hétvége áll a Merkantil Bank Ligában feljutásra esélyes csapatok mögött: A Gyirmót döntetlent játszott hazai pályán, a ZTE kikapott a Budaörs vendégeként. A tabella élén azonban nem változott az állás.

A Gyirmót a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában, hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Siófokkal, míg a ZTE veszített a Budaörs ellen Tatabányán. A vasárnapi játéknap után továbbra is a kisalföldiek vezetik a tabellát, immár 2 ponttal megelőzve a második Zalaegerszeget.

A Kazincbarcika vendégeként sorozatban harmadik verségét szenvedte el a Vasas a bajnokságban, 15 mérkőzés után csak 10. az angyalföldi csapat az NB II-ben. A Vác újra birtokba vehette saját pályáját, ahol közel egy félidőt emberelőnyben játszva sem tudta legyőzni a harmadik helyezett Békéscsabát, 1–1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A Budafok pályaválasztóként kapott ki a Ceglédtől, így 12 ponttal a 19. helyre csúszott és csak két ponttal áll jobban, mint az utolsó Mosonmagyaróvár – amely csapat szintén vereséget szenvedett a Monor ellen.   

A bajnokságban újonc, ám meglepően jól szereplő és negyedik helyen álló Kaposvár ezúttal veszített a Tiszakécskével szemben. A Soroksár és a Csákvár nem tudta eldönteni a meccset, pontosztozkodás lett a vége.

Hiába lőtt három gólt az ETO Dorogon, négyet kaptak a győriek és pont nélkül tértek haza.
A Balmazújváros tizenegyesből szerezte meg a vezetést a Nyíregyháza ellen, a második félidőben azonban egyenlített a Szpari; végül a házigazdák örülhettek a három pontnak. Ezzel a Balmazújváros 4 ponttal ellépet üldözőjétől. 

A forduló részletes eredménysora az MLSZ adatbankjában érhető el. 

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló:
Vác FC–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–0)
Duna Aszfalt TVSE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (1–1)
Budaörs–ZTE FC 2–0 (2–0)
Credobus Mosonmagyaróvár–BSS Monor 0–2 (0–2)
Kazincbarcika–Vasas FC 2–1 (1–1)
Soroksár SC–Aqvital FC Csákvár 1–1 (1–1)
Dorogi FC–WKW ETO FC Győr 4–3 (1–1)
Budafoki MTE–Ceglédi VSE 1–2 (1–1)
Gyirmót FC Győr–BFC Siófok 2–2  (0–0)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Nyíregyháza Spartacus FC 2–1 (1–0)

A Merkantil Bank Liga jelenlegi állása: 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS