Bővül a grassroots foci hátországa

2013. május. 30., 10:07   |    

Bővül a grassroots foci hátországa

A Magyar Labdarúgó Szövetség a jövőben együttműködik a GF Social Media Kft által üzemeltetett Grundfoci.hu oldallal is a magyar grassroots foci felkarolása érdekében. Több olyan játékos regisztrációjára számít a szövetség, akik eddig nem rendelkeztek igazolással.

Az UEFA Grassroots programja az alapoktól kezdi az országok focikultúrájának fejlesztését, amatőr szinten erősíti a foci iránti rajongást, és ettől első lépésben a játék még nagyobb népszerűségét, végül pedig a játék színvonalának emelkedését várja. A hosszú távú gondolkodás kifizetődőnek látszik a külföldi példák alapján, hiszen ezekből a közösségből nemcsak olyan aktív focisták kerülnek ki, akik rendszeresen sportolnak, tesznek az egészségükért, mérkőzésre járnak, hanem akár későbbi felnőtt profi játékosok is. A grassroots futball egy olyan öngerjesztő folyamat alapja, amelyet tehát „csak” el kell indítani. Az így létrejövő közösségeket kell – az online felületek segítségével is – erősíteni a futball tömegbázis-szélesítésének érdekében.

Az MLSZ grassroots programjának fontos lépése, hogy egy stabil alapokkal rendelkező amatőr közösséget kell megteremteni, amely inkubátorként szolgálhat a tehetségek felkutatására, gondozására és – ami ezen a területen a legfontosabb – a játékkedv későbbi megtartására is. A Grundfoci.hu oldal több éves tapasztalatával, és 10.000 regisztrált játékosával nagyszerű kiindulópont az MLSZ számára ezen a területen.



Müller Tamás, a Grundfoci.hu alapítója hatalmas lehetőségként tekint az együttműködésre, hiszen az örömfoci mellett újabb lehetőségek adódtak a játékosok lehetőségeinek kiszélesítésére. „Az MLSZ partnerséggel a hátunk mögött végre komolyan tudjuk jutalmazni a fociban részt vevőket, és itt nemcsak a gólkirályokra gondolunk. Úgy véljük, hogy a sikerek meg nem énekelt hősei a szervezők, a minden meccsen kint lévő szurkolók, és a mindig stabilan teljesítő játékosok. Az MLSZ segítségével lehetőségünk lesz mindenkit érdemeinek megfelelően jutalmazni, és támogatni, ami rövid és hosszú távon is a hazai foci erősödését, és sikereit szolgálja.”

Az MLSZ nagy örömmel támogatja az amatőr játékosok, szurkolók által létrehozott alulról jövő szerveződéseket, és azt kívánja elérni, hogy egyre több olyan közösség alakuljon ki hazánkban, ahol a szervező elem a szabadidős futball. Ugyancsak cél, hogy e közösségeknek nemcsak a fiú és férfi, hanem a lány és női labdarúgók is tagjai lennének. A regisztráltak fair play szellemét és aktív játékát hazai válogatott és kupamérkőzésekre szóló jegyekkel, hivatalos szurkolói adidas mezekkel és speciális MLSZ grassroots kitűzőkkel is támogatja a szövetség, ezzel is jelezve, a profi futball nem engedi el az amatőr futball kezét.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS