BL-bravúr a Ferencvárostól, remek győzelem a Celtic otthonában!

2020. augusztus. 26., 23:04   |    

BL-bravúr a Ferencvárostól, remek győzelem a Celtic otthonában!

A Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva 2-1-re nyert szerdán a skót Celtic Glasgow otthonában, ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló:
Celtic Glasgow (skót)-Ferencváros 1-2 (0-1)
Celtic Park, zárt kapus, v.: Allard Lindhout (holland)
Gólszerzők: Christie (53.), illetve Sigér (7.), Nguen (75.)
Celtic Glasgow: Barkasz - Elhamed (Frimpong, 78.), Julien, Ajer, Taylor - Brown, C. McGregor - Forrest (Ajeti, 78.), Christie, Elyounoussi - Ntcham
Ferencváros: Dibusz - Botka, Kovacevic, Blazic, Civic - Sigér, Haratyin, Somália - Isael (Boli, 71.), Nguen (Skvarka, 80.), Uzuni (Laidouni, 86.)

Nagy lendülettel kezdett a Celtic, a Ferencváros az első perctől kontrákra rendezkedett be, és a kapusok közül is Dibusz Dénesnek kellett először játékba avatkoznia. Az első gólt viszont a magyar bajnokcsapat szerezte, a 7. percben egy gyors ellentámadásból kiharcolt szöglet után Sigér Dávid egy rá jellemző, pontos távoli bombával szerzett vezetést. Szerhij Rebrov taktikája jó 40 percig tökéletesen működött, a skótok addig szinte helyzetig sem jutottak, a ferencvárosi játékosok rendkívül fegyelmezetten, egymást tökéletesen segítve futballoztak.

A félidő utolsó öt percére sebességi fokozatot váltott a Celtic, és folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, Dibusz azonban magabiztos volt. A fordulást követően egy megpattanó lövéssel gyorsan egyenlített a skót együttes, néhány perccel később pedig csak a felső léc választotta el a vezetéstől. A szakadó esőben a hazai zöld-fehérek teljesen beszorították magyar riválisukat, azonban a félidő közepén szinte a semmiből visszavette az előnyt a magyar csapat: a Djurgarden ellen duplázó Tokmac Nguen a 75. percben egy kontra végén remek gólt szerzett, ezzel újra előnybe került a Ferencváros.

A hajrában ugyan nyomott a Celtic, de játékából ekkor már hiányzott az átütőerő, így a magyar bajnok kiharcolta a továbbjutást. A Ferencváros győzelmével a BL-selejtező harmadik fordulójában is érdekelt lesz, a sorsolást hétfőn tartják.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS