Bravúrja ellenére alsóházas az Astra

2016. március. 14., 21:51   |    

Bravúrja ellenére alsóházas az Astra

Óriási izgalmat ígért a Jet-Sol Liga alapszakaszának 14. fordulója, amelyben három gárda, az Astra, a Viktória-Trend Optika FC és az ETO FC viaskodott a felsőház még kiadó két helyéért.

Mindhárom csapat sorsa a saját kezében volt, győzelemmel bejuthatott a legjobb négy közé – bár a szezon előtt éremesélyesnek tippelt csepelieknek, ehhez az MTK Hungáriát kellett volna legyűrniük.A forduló előtt a fővárosi csapatnak 18, az éppen egymás ellen pályára lépő két vidékinek viszont 19-19 pontja volt, azaz, a szombathelyi és a győri lányok kezdték a meccsüket kedvezőbb helyzetből. Egyszerre játszották a két találkozót, így a szurkolók folyamatosan nyomon követhették, éppen ki a befutó.

Az első húsz percben sem Csepelen, sem Bükön (itt játszott a Viktória és az ETO) nem esett gól, a félidő közepéhez érve viszont Herczeg Andrea – Pádár Anita remek átadását értékesítve – előnyhöz juttatta az MTK Hungáriát. A másik pályán a győrieknek volt több lehetőségük, alkalmasint az sem lett volna igazságtalan, ha büntetőt is kapnak, de nem sikerült bevenniük Bíró Barbara kapuját. Budapesten viszont Pádár Anita is gólt szerzett a szünet előtti pillanatokban, már 2-0-ra vezetett az MTK, így az Astra két vetélytársa a gól nélküli döntetlennel is felsőházi helyen állt.

A szünetben sokan talán azt hitték, eldőlt a csata. Az Astrának mindent egy lapra feltéve kellett támadnia ahhoz, hogy legalább esélye maradjon a fordításra. Alkalmasint az MTK sem látta ennek realitását, a kitámadni kényszerülő ellenfél elleni egyik leghatásosabb fegyverét, a gyors, gólerős Nagy Lillát például lecserélte a szünetben – a hazaiak egyből a támadók közé küldték a korábban Nagy miatt hátul tartott Telek-Sümegit: hamar meg is lett az eredménye. A 60. percre – miközben Bükön továbbra se láttak gólt a nézők – Dolly Dikanová és Telek-Sümegi Éva góljaival egyenlített az Astra, egy óra játék után tulajdonképpen oda értek vissza a csapatok, ahonnan elindultak.

Sőt, ez a helyzet az utolsó félórában sem változott. Az Astra bravúros eredményt ért el az MTK elleni döntetlennel, de ez kevés az „üdvösséghez”, mert a két a vetélytárs a maga egy-egy pontjával, megőrizte előnyét. (Az ETO lehetett volna egyébként a vetélkedés nagy vesztese, mert jobb teljesítmény nyújtott Bükön, mint a Viktória, ám, ha az Astra megszerzi harmadik gólját is, a győriek, rosszabb gólkülönbségükkel a Viktória mögé, az 5. helyre szorulnak.)

A bajnoki címvédő Ferencváros Szegeden, a továbbra is pont nélküli Boszorkányok ellen lépett pályára. A Fradi meg sem állt tíz gólig, amelyből a legtöbbet – négyet – a ghánai Elisabeth Addo lőtt, duplázott a mezőnyben a legjobb gól/perc-mutatóval rendelkező Szladjana Bulatovics, belőtte első tavaszi gólját Ebere Orji, illetve Fenyvesi Evelin és Kocsán Petra is a kapuba talált. (A tízedik zöld gólnál szegedi játékosról került a kapuba a labda.) A Ferencváros az alapszakasz 14 mérkőzésén összesen 98 gólt szerzett, ez pontosan hetes mérkőzésenkénti átlag. A 98 gólból 57-et az Orji (24), Addo (17), Bulatovics (16) trió jegyez – ők hármat vezetik egyébként a góllövőlistát is.

A két hét múlva kezdődő rájátszásban a Ferencváros, az MTK Hungária, a Viktória-Trend Optika FC és az ETO FC Győr hadakozik majd a felsőházban, míg a már említett Astra HFC és Szegedi AK mellett a Kóka-FNLA és az 1. FC Femina került az alsóházba.

Utóbbi két csapat nagy harcot vív az osztályozóval fenyegetett 7. hely elkerüléséért: a 14. fordulóban „hatpontos” mérkőzést vívtak Kókán. A gól nélküli első félidőben a rákospalotai csapat játszott némi fölényben, sőt a fordulás után kevéssel - Fogl Katalin révén - előnyt is tudott szerezni. Az újonc a 60. percben, Krascsenics Petra büntetőjével egyenlített. Berla Attila csapatának a hajrában a győzelemre is lett volna esélye, de a játék összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Jet-Sol Liga, 14. forduló:

Kóka-FNLA – 1. FC Femina 1-1 (0-0)
Szegedi AK-Boszorkányok – Ferencváros 0-10 (0-5)
Astra HFC – MTK Hungária 2-2 (0-2)
Viktória-Trend Optika FC – ETO FC Győr 0-0

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS