Bravúrra készül a MOL Vidi

2018. december. 12., 22:03   |    

Bravúrra készül a MOL Vidi

A Chelsea látogat csütörtökön a Groupama Arénába az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában.

A MOL Vidi öt forduló után hat ponttal áll EL-csoportjában, és az utolsó kör előtt még esélye van kiharcolni a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba. Ehhez viszont csütörtökön jobb eredményt kellene elérnie hazai pályán a Chelsea ellen, mint amit a fehérorosz BATE ér majd el a PAOK otthonában. A Vidinek tehát akár egy döntetlen is elég lehet a továbblépéshez, de rossz esetben egy győzelemmel is lemaradhat a folytatásról.

A Chelsea eddig mind az öt EL-meccsét megnyerte a csoportban, így számára már valóban tét nélküli a budapesti találkozó. A múlt héten a Manchester Cityt legyőző londoniak éppen ezért több kulcsjátékosukat is pihentetik majd a decemberi bajnoki sorozatuk előtt. A szerdai sajtótájékoztatón Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője kiemelte: a Chelsea esetében nem lehet B-csapatról beszélni, mert a második vonalban is világklasszisaik vannak.

– Nagy meccsünk lesz holnap, szeptemberben még senki sem számított rá, hogy ennek tétje lehet, hogy így fogunk állni az utolsó játéknapon – idézte a molvidi.hu Marko Nikolicsot. – Jól képviseltük a magyar labdarúgást Európában. A BATE-hoz hasonlóan 6 ponttal rendelkezünk és most a legnehezebb ellenfél, a Chelsea FC vár ránk. A játékosaim már korábban is bebizonyították, hogy csodát tudnak tenni, ezt most még egyszer megtehetik a londoniak ellen is, hiszen azt gondolom, csütörtökön már egy pontszerzés is csodaszámba menne. Biztos vagyok benne, hogy játékosaim különleges motivációval lépnek pályára holnap, ráadásul telt ház előtt. Ha azt kérdeznék, ki tart velük Magyarországra és ki nem, nem tudnék válaszolni, de egyébként sem igazán számít, hiszen az úgynevezett B-csapatuk is bajnok lenne a világ legtöbb bajnokságában. Ha nem jön Hazard, ott van Pedro, ha nem jön Kanté, játszik Fábregas, ha nem jön Giroud, ott van Morata és így tovább - nincs igazán különbség. Az eredményt nem tudom holnapra garantálni, de afelől nincsen kétségem, hogy mindenki a maximumot próbálja majd nyújtani a Chelsea ellen.

A két csapat londoni mérkőzésén a Vidinek megvolt az esélye a pontszerzésre, de a Chelsea végül 1-0-ra megnyerte a találkozót. A csütörtöki találkozó 18.55-kor kezdődik, a mérkőzésre elővételben az összes jegy elkelt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS