Bravúrra készülnek a kupában az NB II-esek

2013. november. 11., 16:44   |    

Bravúrra készülnek a kupában az NB II-esek

Vasárnap este kisorsolták a Magyar Kupa 5. fordulójának párosítását. Ebben a körben már oda-visszavágó mérkőzéseket rendeznek, és a szabályoknak megfelelően az alacsonyabb osztályú csapatok otthonában rendezik az első fordulókat. A legnagyobb érdeklődést természetesen a Ferencváros-Újpest rangadó váltja ki, azonban nem érdemes figyelmen kívül hagyni a NESS Hungary NB II-ben szereplő csapatok találkozóit sem.

A Dunaújváros PASE a DVSC-Teva ellen harcolhatja ki a nyolc közé jutást, a Siófok-Lombard Pápa párharc pedig azért lehet érdekes, mert nyáron e két csapat harcolt egymással a bennmaradásért, s bár egymás elleni meccsüket a Balaton-partiak nyerték, végül a Lombard örülhetett az NB I-es tagság meghosszabbításának. A legnagyobb távolságot kétségtelenül a Nyíregyháza és a Haladás teszi meg, az NB II-ben élen álló Szpari az OTP Bank Ligában harmadik idegenbeli győzelmét is megszerző szombathelyiekkel találkozik.

A Siófok az előző fordulóban a Biatorbágy ellen aratott 2-0-ás győzelmével jutott tovább, most a Lombard Pápa ellen egy első osztályú riválissal szemben bizonyíthat. A tavalyinál jobb formában futballozó Pápának idén előreláthatólag nem lesznek kiesési gondjai: jelenleg a 8. a bajnokságban az együttes, hétvégén is győzni tudott a Paks ellen.

- Tisztában vagyunk vele, hogy első osztályú, magasabb játékerőt képviselő csapat ellen játszunk, nem mi vagyunk a párharc esélyesei - kezdte a Lombard Pápa kupamérkőzés esélyeit latolgatva Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója. - Szerintem ez a találkozó sem lesz más, mint egy bajnoki, de számunkra előnyt jelent, hogy két mérkőzésre kerül sor és nem egyre, mint idáig. A kupasorozatban az MLSZ díjazásának köszönhetően érdemes komolyan venni a küzdelmeket, egy alacsonyabb osztályú együttes számára komoly pénzügyi előnyökkel járhat minden egyes siker. Szeretnénk kihozni a legtöbbet a két mérkőzésből, nehéz dolgunk lesz, mert a kupamérkőzések között fontos bajnokit játszunk a Balmazújváros ellen.

A másodosztályú Dunaújváros PASE egy élvonalbeli csapatot már búcsúztatott, az előző fordulóban kisebb meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Paksot. A debreceni születésű, a DVSC-ben nevelkedett, és a klub színeiben 240 mérkőzésen szereplő Böőr Zoltánt az mlsz.hu-nak elmondta: örül, hogy ismét pályára léphet egykori csapata ellen.

kupa|Böőrék a címvédő DVSC-Teva ellen folytathatják kupasorozatukat

- A Paks kiütésével bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni első osztályú ellenfeleket is, az a siker lökést adott az együttesnek. Külön öröm számomra, hogy volt csapatom ellen léphetek pályára, Debrecenben mindig élmény játszani. Korábban a Győr és az Újpest színeiben is megadatott, hogy pályára lépjek a Loki ellen, azok is emlékezetes összecsapások voltak – mondta a Dunaújváros PASE korábbi válogatott játékosa.

Az első mérkőzéseket november 27-én, a visszavágókat december 4-én rendezik meg (a Sport TV-vel való egyeztetést követően egyes mérkőzések kezdési időpontja esetleg átkerülhet más napra).

Magyar Kupa, a nyolcaddöntő párosítása:

Dunaújváros PASE (NB II)–Debreceni VSC-Teva
Ferencváros–Újpest FC
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Haladás
Bp. Honvéd–Pécsi MFC
Siófok (NB II)–Lombard Pápa
Videoton FC–Diósgyőri VTK
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MTK Budapest
Kaposvári Rákóczi FC–Győri ETO

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS