Bravúrra van szükség – Pozsonyban harcolhatja ki a továbbjutást a Ferencváros

2022. július. 26., 15:25   |    

Bravúrra van szükség – Pozsonyban harcolhatja ki a továbbjutást a Ferencváros

A magyar bajnok július 27-én, szerdán a Slovan Bratislava ellen lép pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az FTC a párharc első, budapesti felvonásán 2-1-es vereséget szenvedett a szlovák aranyérmestől, így Pozsonyban bravúros teljesítményre lesz szüksége a továbbjutáshoz.

A budapesti mérkőzésen kiegyenlített volt a játék, a 70. percben Zachariassen révén került előnybe a hazai csapat, a hajrában azonban a vendégek kétszer is betaláltak, így az ellenfél egygólós előnyből várhatja a visszavágót.

A találkozót követően Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője kijelentette, a csapata játékával elégedett volt, azonban a mérkőzés végén alábbhagyott a koncentráció, és emiatt kapták a gólokat:

„Öt percen kívül a játékkal elégedett lehetek, ezt mutatják a statisztikák is. Ez a meccs nem jött jól ki, bízunk benne, hogy jövő héten fordul a kocka. Nem volt különösebb oka, hogy kicsúszott a kezünkből a hajrában az irányítás. Talán kicsit kihagyott a koncentráció, amikor egy rögzített helyzetből egyenlíteni tudott az ellenfél, de ez benne van a futballban. Nekem egy dolgom van, a visszavágóra a lehető legjobban felkészíteni a csapatot. Voltak labdavesztéseink, amiket a Slovan ki tudott használni, ezen javítanunk kell.”

A zöld-fehéreknek tehát kétségkívül nehéz dolga lesz szerda este, de ha sikerrel veszik az akadályt, akkor a következő körben a Qarabag-FC Zürich párharc továbbjutójával találkozhatnak majd. Az azeri bajnok az első mérkőzésen 3-2-re verte a svájciakat. Amennyiben nem sikerül a továbbjutás, a Ferencváros az Európa-ligában folytathatja.

A találkozó, amelyet az M4 Sport élőben közvetít, 20:30-kor kezdődik.

 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS