Brazil győzelem, magyar csodagól

2015. július. 05., 09:33   |    

Brazil győzelem, magyar csodagól

Van úgy, hogy hiába nyer egy csapat, mégis inkább a másikról beszélnek. Nos, bizton állítható, hogy a Magyarország-Brazília mérkőzést követően többen beszéltek a magyar strandfociról, mint a brazilról.

Pedig a 13-szoros világbajnok, a világranglista másodikja a pénteki meccsnél is komolyabban játszott, látszott, mindenképpen szeretnék kiszolgálnia a közönséget a lelátókon és a közönséget a tévéképernyők előtt. Ez pedig tökéletesen sikerült, hiszen kilenc gólt szereztek, szebbnél szebbeket, megmutattak mindent, ami ennek a sportnak, amit ők zsigerileg tudnak-éreznek, a valódi szépsége.

És mégis... A magyar strandlabdarúgás ezen a meccsen hatalmasat lépet előre, ami a megítélését, a sportág hazai elfogadását, a megbecsülését jelenti. Talán nagyobbat, mint egy éve, amikor a csapat története legjobb eredményét érte el, és feljutott Európa 12 legjobb csapat közé. Ezúttal ugyanis a világ egyik kiemelkedő csapata, az egy hét múlva kezdődő világbajnokság talán legnagyobb esélyese, a futballzsenikkel teletömött brazil válogatott ellen kellett mutatni valamit abból, hogy jó az út, amelyen járunk.

bra2|

Ahogyan a meccset élőben közvetítő MTVA egyik munkatársa fogalmazott: ilyen moziban még nem voltam! És valóban, nagyon különleges élmény volt a szombat esti magyar-brazil meccs. Egyrészt önmagában már az is nagy élmény, hogy teljesen megtelt az MLSZ Beach Aréna, negyedórával a kezdés előtt be kellett zárni a szektorokat, amelyeken egyetlen hely sem maradt. Az egyébként is emelkedett hangulatot fokozta egy rendkívül profi dobos csapat, amely latin ritmusokkal hangolta a közönséget, majd megérkezett egy csapatnyi szamba-táncos, akik a nagyon kedvelt latinos formaruhában mutatták be művészetüket: 85 százalék test, 15 százalék textil...

Megtelt a VIP-terasz is, pedig 280 négyzetméterről van szó, ahol ott volt mások mellett Szabó Bence MOB-főtitkár, Juhász Roland, Feczesin Róbert jelenlegi, Fehér Csaba korábbi válogatott labdarúgó, a magyar szövetség több munkatársa, a brazil konzulátus munkatársai...

Az Európa-válogatott Fekete Viktor góljával még vezettünk... De hiába az eredményben megmutatkozó különbség, a magyar csapat nem vallott szégyent. Sőt. A meccs legszebb gólját a magyar csapat szerezte, olyan gólt, amelyet a brazil tévétársaságok is (amelyek bizony otthon kiemelten kezelik ezt a sportágat) hetekig büszkén mutogatnának. Az történt, hogy Ficsór Dávid kapus erősen előre dobta a labdát a brazil kapu elé, ahol Berkes László megelőzte a védőjét, és futtából, picit jobbra mozogva, jobbal, elvetődve, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt. Leírhatatlan – mint ahogy leírhatatlan a pillanat, ahogy a közönség előbb döbbenten figyelte, hogy egy magyar fiú mire képes, majd egy villanással szinte felrobbant a stadion, ünnepelve a magyarok csodaszép gólját.

bra1|

És a meccs végén is megmaradt az ünneplés. A magyar szurkolók örömmel köszöntötték a hálás brazil válogatottat, amely komolyan vette a meccset, komolyan vette a magyar válogatottat, a magyar közönséget, megtisztelve ezzel minket, magyarokat (és tegyük hozzá, ritka az a magyar futballban, hogy hozzánk látogat a világ egyik legjobb válogatottja). De persze az igazi ünneplés a magyaroké volt, méltán. Hiszen a meccsen ugyan nem győztek, de bizony ezen az estén a magyar labdarúgás nyert.

Amikor véget ért a találkozó, a magyar játékosok körbementek a stadionban, pacsiztak a szurkolókkal (a VIP-teraszon ülők közül többen lefeküdtek a padlóra, hogy elérjék a játékosok kezét) a meccs után interjúkat adtak, megszámlálhatatlan autogramot osztottak, ölelkeztek, fotókon pózoltak. Élvezték a sikerüket, élvezték a feléjük áradó szeretetet, amiért nagyon keményen megdolgoztak.

Magyarország-Brazília 2-9 (1-2, 0-2, 1-5)
MAGYARORSZÁG: Szacskó László (Ficsór) - Szentes-Bíró Tamás, Fekete Viktor (1), Ughy Márk, Besenyei Ferenc, Ábel Péter, Simonyi Gábor, Ficsór Dávid, Berkes László (1), Turós Viktor, Sebestyén Norbert, Gulyás Kristóf
Szövetségi kapitány: Weisz Tamás
BRAZÍLIA: Mao (1) (Cesinha) - Fernando DDI, Gabriel, Catarino (2), Mauricinho, Rafinha, Bokinha (1), Bruno Xavier, Rodrigo (3), Jorginho (2), Datinha
Szövetségi kapitány: Junior Negao


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS