Bronzközelben a Fradi, kiesett a Mezőkövesd

2014. május. 18., 20:42   |    

Bronzközelben a Fradi, kiesett a Mezőkövesd

A Ferencváros sorozatban nyolcadik bajnokiját nyerte meg, a Videoton FC azonban botlott Mezőkövesden az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Haladás-Ferencváros 0-1 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Diallo az 55. percben

A bronzéremre pályázó Ferencváros az előző hét bajnokiján nem veszített pontot, folytatni tudta remek sorozatát a Haladás otthonában is. Az első félidőben a Haladás dolgozott ki több lehetőséget, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Egy-egy alkalommal a Fradi sem járt messze a gólszerzéstől, de szünetig nem került a kapuba a labda. A fordulás után a hamar megszerezte a vezetést a Ferencváros, a csereként beállt Ulysse Diallo használta ki Devecseri Szilárd nagy hibáját, és Böde Dániel passzából a bal sarokba lőtt (0-1). A hajrában a kapufa, illetve Dibusz Dénes kapus akadályozta meg a hazaiak egyenlítését, így a vendégek három ponttal távoztak Szombathelyről, és a rivális Videoton FC pontvesztésével nagyon közel kerültek a bronzérem megszerzéséhez.



Mezőkövesd-Zsóry - Videoton FC 1-1 (0-0)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Melczer a 47., ill. Haraszti a 90. percben

Elhibázott fehérvári helyzetekkel kezdődött a meccs, majd a kövesdi Harsányi Zoltán lőhetett volna gólt, ezt követően leült a meccs, elmaradtak a helyzetek. A 47. percben Dobos beadása után Melczer Vilmos 3 méterről lőtt a hálóba, megszerezve a vezetést a hazaiaknak (1-0). A 60. percig eldönthette volna a meccset a Kövesd, de előbb Harsányi majd Balajti hibázott nagy helyzetben, az elpuskázott lehetőségek pedig a 90. percben megbosszulták magukat, Haraszti Zsolt ugyanis kiegyenlített, ezzel megpecsételte a hazaiak sorsát. A lefújás után csak szomorú játékosok ballagtak le a pályáról, a Mezőkövesd kiesett, a Videoton FC pedig visszacsúszott a negyedik helyre, és immár nem a saját kezében van a sorsa: ha a Fradi megnyeri utolsó bajnokiját két hét múlva, akkor Fehérváron elúszik a dobogó, és a nemzetközi kupában való indulás lehetősége.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS