Búcsúzott a Konferencia Ligától a MOL Fehérvár FC

2021. július. 15., 17:25   |    

Búcsúzott a Konferencia Ligától a MOL Fehérvár FC
Fotó: MOL Fehérvár FC

Az OTP Bank Liga harmadik helyezettje a hazai 1-1 után idegenben 2-0-s vereséget szenvedett az Ararat Jereván ellen a Konferencia Liga első fordulójában.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ararat Jereván (örmény)–MOL Fehérvár FC 2–0 (1–0)
Gyumri, Duje Strukan (horvát)
Továbbjutott: az Ararat Jereván, 3-1-es összesítéssel.
gólszerzők: Pobulic (33.)
sárga lap: Pobulic (43.), Muradjan (88.), illetve Nego (89.)

Ararat Jereván: Jermakov – Bravo (Ro. Hakobjan, 74.), Prljevic, Mikojan, Margarjan – Pobulic, Muradjan – Arakeljan (Ra. Hakobjan, 68.), Deblé (Silue, 54.), Malakian (Manojan, 54.) – Kone
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Lüftner (Musliu, 11.), Stopira, Heister – Bamgboye (Dárdai, 61.), Nego, Alef, Petrjak – Nikolics, Houri (Zivzivadze, a szünetben)
    
A fehérváriak az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a keményen, helyenként durván futballozó hazaiak játékával, akik ráadásul a 33. percben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést és ezzel összesítésben is előnybe kerültek.

A fordulást követően a csereként frissen beállt Zivzivadze rögtön ziccert rontott, de ez csak egy pillanatnyi fellángolás volt a magyar bajnoki bronzérmestől, amely nem tudta nyomás alatt tartani riválisát. A folytatásban Kovácsik bravúros védése tartotta meccsben a MOL Fehérvár FC-t, de a hajrában egy hosszú kirúgást követően Silue lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult.

A hajrában nem változott az eredmény, így a MOL Fehérvár FC első magyar csapatként búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS