Búcsúzott a Mezőkövesd, fordított az MTK, már második a Fehérvár

2024. április. 21., 20:48   |    

Búcsúzott a Mezőkövesd, fordított az MTK, már második a Fehérvár

A kövesdiek 2-1-re kikaptak Kecskeméten, ezzel matematikailag is biztossá vált a kiesésük. A Fehérvárnak elég volt egy döntetlen a ZTE ellen ahhoz, hogy megelőzze a Paksot.

Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)

Nem indult élénk iramban a játéknap kora délutáni mérkőzése, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a nézők csendesen figyelték az eseményeket a napos időben. A Kecskemét játszott némileg aktívabban, ennek ellenére fél óra elteltével a Mezőkövesd jutott vezetéshez, miután Bőle jobb oldali szabadrúgására jó ütemben érkezett Szalai, és dinamikusan fejelt a kapuba. Nem sokkal később a kombinatívabban futballozó hazai együttes pontosan vitt végig egy támadást a bal oldalon, Helmich remekül kapta vissza a labdát Lukácstól és futtából lőtt a kapuba. A szünet után hasonló tempójú játék folyt a pályán, sok volt a hiba a támadások felépítésében. Az 57. percben Banó-Szabó bal oldali szabadrúgása után Belényesi fejelt saját csapattársa, Vágó könyökére, onnan pattant a labda a hálóba - az elsőre megítélt gólt a VAR alapján visszavonta a játékvezető. A jobban játszó hazaiak azonban így is fordítottak néhány perc múlva, amikor Zeke bal oldalról laposan adta középre a labdát, a menteni igyekvő Beriasvili pedig a saját kapujába passzolt. A Kecskemét összességében meggyőzőbben futballozott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A vendégcsapat a 2016-os feljutását követően nyolc idényt töltött az első osztályban. Legjobb eredménye a 2020-as negyedik helyezés volt.

Fehérvár FC-ZTE FC 1-1 (0-0)

A kezdeti tapogatózást követően a Fehérvár került fölénybe, Dombó Dávidnak több nagy védés kellett ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. A Zalaegerszeg leginkább Antonio Mance gyorsaságára próbált építeni, aki az első félórában egyszer került ziccerbe, azt viszont elrontotta. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a csapatok is visszább vettek az iramból, így nem volt meglepő, hogy a szünetig nem esett gól. A fordulást követően a vendégek játszottak jobban, Mance keresztlécre bombázott labdájánál közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Felpörögtek a hazaiak is, kezdeményezőbbé váltak, elsősorban Mamadou Karamoko volt elemében, aki kiharcolt egy büntetőt, amit Tobias Christensen magabiztosan értékesített. Nem adta fel a Zalaegerszeg és Olekszandr Safronov fejesével elvitt egy pontot Fehérvárról. Bár a házigazdák nem nyertek, pontazonossággal, jobb gólkülönbséggel megelőzték a Paksot a tabellán.

Újpest FC-MTK Budapest 1-2 (1-0)

Agilisan kezdte a mérkőzést az Újpest, letámadta ellenfelét és több helyzetet is kialakított az első tíz percben. A hazaiak már a saját térfelén letámadták, ezzel nyomás alatt tartották az MTK-t, volt olyan időszak, amelyben csupán másodpercekre volt a labda a vendégeknél. A vezetést Csoboth szerezte meg, aki balról cselezett befelé, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. A folytatásban kissé visszább húzódott a hazai együttes, de továbbra is veszélyes támadásokat vezetett, miközben az MTK játékában egyáltalán nem volt átütőerő. A szünet után aktívabbá vált a vendég együttes. Az 59. percben egy jobb oldali beadásra Németh érkezett, róla Koburi hátára, majd onnan a kapuba került a labda. A VAR-ellenőrzés után azonban a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. Mégis összejött az egyenlítés, Stieber balról ívelt középre, Németh Jurinát hozta helyzetbe, aki a kapuba emelt. A hajrában mindkét csapat a győzelemért játszott, és az MTK-nak Jurina fejesével össze is jött az újabb gól. Az Újpest a mérkőzés első felében sokkal jobban futballozott ellenfelénél, a második félidő viszont kiegyenlített volt, valamivel több MTK-helyzettel. A lila-fehérek harmadszor is alulmaradtak az idény során az MTK-val szemben, amely szeptemberben idegenben 2-0-ra, február elején pedig otthon 3-0-ra győzött.

OTP Bank Liga NB I. 29. forduló

Sorsolás
2024. 04. 20. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 04. 20. 17:00
Groupama Aréna
2024. 04. 20. 19:30
DVTK Stadion
2024. 04. 21. 14:05
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 04. 21. 16:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 04. 21. 18:30
Szusza Ferenc Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS