Budafoki és kispesti siker, döntetlen az örökrangadón

2021. február. 27., 21:39   |    

Budafoki és kispesti siker, döntetlen az örökrangadón

A bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd és a Budafok is nyerni tudott az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján. A Ferencváros az első félidőben kétgólos előnyre tett szert az MTK elleni örökrangadón, de a kék-fehérek egyenlítettek, és otthon tartották az egyik pontot.

Budafoki MTE-Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Ihrig-Farkas (69.), Kovács D. (70.)
Budafok: Bese - Huszti, Jagodics, Oláh, Zeke - Csonka, Micsinai - Ihrig-Farkas (Iharos, 91.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 57.)- Zsóri (Kulcsár K., 68.)
Kisvárda: Dombó - Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni - Simovic, Karabeljov (Zlicic, 76.) - Navrátil (Kovácsréti, 75.), Bumba, Sassá - Viana (Jelena, 75.)

Az előző fordulóban a Budafok és a Kisvárda is kikapott ugyan, de hét közben mindkét csapat negyeddöntőbe jutott a kupában, így pozitív élménnyel várta az összecsapást. Sok volt a szabálytalanság a találkozó elején, emiatt töredezetté vált a játék. Lendületesebben kezdett a Kisvárda, negyedóra elteltével azonban a Budafok birtokolta valamivel többet a labdát. Ugyanakkor nem alakulhatott ki folyamatos játék, mert sok passz pontatlan volt, talán az erős szél miatt is. Kevés helyzet alakult ki az első félidőben, melyben a vendégcsapat állt közelebb a gólszerzéshez. A szünet után is jórészt a mezőnyben folyt a játék, sokáig egyik csapat sem jelentett különösebb veszélyt a kapura. Aztán a félidő közepén bő egy perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Budafok: előbb Ihrig-Farkas Sebestyén a 16-os jobb oldaláról, az alapvonal közeléből emelt át a kapuson, majd Kovács Dávid lőtt távolról pontosan. Jobb helyzetkihasználása miatt a hazai csapat megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Ezzel a tizedikről a nyolcadik helyre lépett előre, igaz, a mögötte álló együttesek közül a ZTE és Újpest még visszaelőzheti. A Budafok augusztusban is nyert a Kisvárda ellen, novemberben pedig gól nélküli döntetlent játszott vele idegenben.

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)
Gólszerző: Knezevic (18.), illetve Gazdag (33., 71. - utóbbi 11-esből)
sárga lap: Baluta (16.), Deutsch L. (27.), illetve Lovric (17.), Hidi (68.), Tujvel (92.)
PAFC: Tóth B. - Szolnoki (Slagveer a szünetben), Meissner, Joao Nunes, Deutsch L. - Urblík, Plsek (van Nieff, 74.), Nagy Zs. - Kiss T. (Géresi, 56.), Baluta (Mance, 74.), Knezevic (Corbu, 66.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Nagy G. (Kamber 84.), Hidi, Szendrei - Nagy D. (Gale, 81.), Gazdag (Traoré, 87.), Zsótér

A tabella utolsó előtti helyén álló Budapest Honvéd helyzeteivel kezdődött a találkozó, mégis a második helyezett Puskás Akadémia szerzett vezetést Josip Knezevic sorfalon megpattanó szabadrúgásával. Tovább próbálkozott a fővárosi gárda és Gazdag Dániel fejesével sikerült kiegyenlítenie. A szünet előtt rákapcsolt a hazai csapat, több esélye is volt a vezetés újbóli megszerzésére, de nem sikerült gólt szereznie. Fordulást követően fölénybe került a Honvéd, ám egy darabig nem tudott a kapuba találni. A Puskás Akadémia ebben az időszakban kevés lehetőséget dolgozott ki. A vendégek a hajrához közeledve megszerezték a vezetést Gazdag magabiztosan végrehajtott büntetőrúgásával. A végén az egyenlítés érdekében nagy erőket mozgósított a felcsúti csapat, de a piros-feketék magabiztosan őrizték meg a számukra létfontosságú három bajnoki pontot. A Puskás Akadémia sorrendben öt győztes meccs után veszített a bajnokságban.

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Nagy Zs. (55.), Varga R. (59., 11-esből), illetve Zubkov (1., 23.)
MTK Budapest: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, 60.), Perkvovic, Nagy Zs., Herrera - Mezei, Kata (Dimitrov, 34.), Cseke - Varga R. (Balázs B., 91.), Miovski (Prosser, 60.), Schön
Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics (Wingo, 78.), Mmaee, Dvali, Civic - Sigér, Laidouni - Kharaishvili (Nguen, 68.), Uzuni (Skvarka, 68.), Zubkov (Mak, 78.) - Isael (Baturina, 85.)

Alig egy perc játék után Zubkov bombagóljával már vezetett a bajnok Ferencváros, három perccel később pedig Isael a kapufát talált el fejjel. A zöld-fehérek egyértelműen uralták a mérkőzést, az ukrán támadó pedig a félidő közepén újra betalált, és kis híján kevesebb mint harminc perc alatt mesterhármast ért el, de a kapufa megint megmentette a hazaiakat. Az első félidőben látottakkal teljesen ellentétben az MTK kiválóan kezdte a második játékrészt és alig negyed óra alatt egyenlített, előbb a védő Nagy Zsombor élete első felnőtt NB I-es gólját szerezte, majd az ex-ferencvárosi Varga Roland - aki az első találatnál a gólpasszt adta - büntetőből talált be. A kék-fehérek lendületben maradtak, de az FTC fokozatosan kijött a szorításból és nagy lehetőséghez jutott, a csereként pályára lépő Robert Mak gyenge büntetőjét azonban könnyedén védte a hazaiak kapusa. A hajrában újra az MTK futballozott veszélyesebben, de még a Ferencvárosnak is "maradt" labdája a győzelemre, az eredmény viszont nem változott. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS