Budafokra látogat a Szeged, Nyíregyházára a Haladás

2021. augusztus. 14., 22:35   |    

Budafokra látogat a Szeged, Nyíregyházára a Haladás

Mind a tíz mérkőzést vasárnap játsszák a Merkantil Bank Liga harmadik fordulójában. A slágernek a Budafoki MTE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzés ígérkezik.


BUDAFOKI MTE–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Budafok, 15.30)
A tavasszal még az élvonalban szereplő Budafok az első fordulóban idegenben (Óbudán) nyert, de a hazai premiert aztán elrontotta, kikapott a Csákvártól. A szegediek sem ígérkeznek könnyebb ellenfélnek, két győzelemmel rajtoltak, ráadásul, egészen elképesztő sorozatban vannak: április 18. óta minden bajnoki találkozójukat megnyerték.

III. KERÜLETI TVE–DOROGI FC
(Óbuda, 17.30)
Az újonc „Kerület” a Budafok elleni súlyos hazai vereség után a második fordulóban sem tudott javítani, a négygólost követően háromgólos vereséget szenvedett, egyelőre az utolsó helyen áll, mínusz hetes gólkülönbséggel. A Dorog, noha szintén vereséggel rajtolt, a második fordulóban, pályaválasztóként le tudta győzni a Békéscsabát. A dorogiak a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki találkozójukból az egyiket, a kaposvárit megnyerték, ellenben a további hármat, ráadásul mindig három gólt beszedve, elveszítették.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Nyíregyháza, 17.30)
Földrajzi értelemben véve ez az egyik legnagyobb különbséggel bíró párosítás a Merkantil Bank Liga mostani szezonjában. A két csapat eddigi teljesítménye között már nincsen olyan őrült nagy különbség, de kétségtelen, hogy a mindkét eddigi fordulóban nyerni tudó Szpari rajtolt jobban. A nyíregyháziak az első fordulóban a Dorog, a másodikban a Tiszakécske ellen győztek. A Haladás ugyancsak három pontot gyűjtött a nyitó fordulóban, mégpedig idegenben, a Pécsi MFC ellen. Utána ellenben csak döntetlent játszott otthon, az ETO-t fogadva. A két csapat előző idénybeli két találkozójának 180 perce egyetlen gólt hozott, azt a Haladás lőtte Nyíregyházán.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Békéscsaba, 19.00)
Mind a két gárdánál jobb rajtban reménykedtek. A lila-fehérek, mivel a Szeged-Csanádtól és a Dorogtól is kikaptak, még pont nélkül szerénykednek a tabellán. Az újonc tiszakécskeiek az első fordulóban 1-0-ra kikaptak az ETO-tól Győrben, majd a másodikban súlyos hazai vereséget (1-4) szenvedtek a Nyíregyházát fogadva.

WKW ETO FC GYŐR–SZENTLŐRINC
(Győr, 19.00)
Az ETO a Tiszakécske elleni győzelemmel rajtolt a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényében, majd a második fordulóban elvitt egy pontot a Haladástól, Szombathelyről. A Szentlőrinc előbb a Szolnoki MÁV ellen idegenben, majd a Pécsi MFC ellen Kaposváron játszott 1-1-es döntetlent. Április közepe óta mindössze egy olyan bajnoki meccse volt (a DVSC elleni, otthoni 1-3), amelyiken bármelyik csapat is egynél több gólt tudott elérni.

PÉCSI MFC–BUDAÖRS FC
(Pécs, 19.00)
A tavaly kiváló őszt produkáló, akkor újonc pécsiek a haladás elleni vereséggel kezdték a bajnoki évet, majd idegenben – valójában semleges pályán, Kaposváron – döntetlent játszottak a Szentlőrinccel. A Budaörs 3-2-es győzelemmel kezdett Kecskeméten, majd pályaválasztóként ugyanilyen eredménnyel vereséget szenvedett a Szolnoktól. A 2020–2021-es idényben a két csapat mindkét egymás elleni mérkőzésén 1-0-s vendéggyőzelem született.

SZOLNOKI MÁV FC–SOROKSÁR SC
(Szolnok, 19.00)
A Szentlőrinc elleni hazai döntetlen után a Szolnok vendégként a Budaörs legyőzésével javított. A Soroksár az első mérkőzését is idegenben vívta meg, Siófokról elvitte egy pontot (0-0), ellenben Kecskeméten súlyos, 5-2-es vereséget szenvedett. Az előző idényben mindkét gárda magabiztosan megnyerte a másik ellen hazai mérkőzését, a Soroksár 2-0-ra, a Szolnok 3-0-ra győzött pályaválasztóként.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–FC AJKA
(Kecskemét, 19.00)
Az újonc eddig csak otthon, a Széktói Stadionban játszott a Merkantil Bank liga mostani szezonjában, az első fordulóban a bemutatkozás nehézségeivel terhelt vereséget egy magabiztos, 5-2-es győzelem követte, mégpedig a Soroksár ellen. Lukács Dániel négy gólt is szerzett a találkozón. Az Ajka a vasas elleni, idegenbeli 2-1-es vereség után a Siófok ellen otthon 1-1-es döntetlennel folytatta. A zöld-fehérek idegenben, április közepe óta, a vasas elleni két vereség között háromszor is 1-0-ra nyertek.

BFC SIÓFOK–DIÓSGYŐRI VTK
(Siófok, 19.00)
A Balaton-parti gárda az első fordulóban gól nélküli döntetlenre végzett a Soroksárral, majd a másodikban elvitt egy pontot Ajkáról. A legutóbbi nyolc bajnoki találkozóján nem kapott ki, a legutóbbi hármon kivétel nélkül egy pontot szerzett. A Diósgyőr két győzelemmel igazolta, hogy valóban a feljutás egyik esélyese, ezekből különösen a hétfőn a Vasas elleni rangadón aratott győzelem értékes. Az első fordulóban a DVTK a Csákvár ellen nyert idegenben, 1-0-ra.

VASAS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Illovszky Rudolf Stadion, 19.00)
A piros-kékek ötvenszázalékos mérleggel állnak, az első fordulóban 2-1-re megverték az Ajkát, majd 2-1-re kikaptak Diósgyőrben. Pályaválasztóként kitűnő a mérlege, 2021-ben, a Gyirmót elleni, márciusi döntetlen kivételével, minden bajnoki találkozóját megnyerte. A Csákvár is túl van már a Diósgyőr elleni vereségen, viszont utána javított, idegenben 2-1-re megverte a másik, tavasszal még az OTP Bank ligában szereplő riválist, a Budafokot.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS