Út Budapestre: Megérkezett a BL-trófea

2018. november. 14., 10:47   |    

Út Budapestre: Megérkezett a BL-trófea
Fotó: uefa.com

Megérkezett Budapestre a női Bajnokok Ligája-serleg, amit a csütörtöki Magyarország-Észtország mérkőzés előtt fotózhatnak majd a fotóriporterek a Groupama Arénában. A döntőt ugyanebben a stadionban, május 18-án játsszák.

Már Budapesten várja a női Bajnokok Ligája-trófea, hogy Európa legjobb csapata a magasba emelje! Most először rendez Magyarország labdarúgó BL-döntőt; de az is először fordul elő a legrangosabb európai kupasorozat történetében, hogy a női finálét külön helyszínen tartsák, a férfi döntőtől függetlenül. Az elmúlt kilenc évben ugyanis nemcsak ugyanabban a városban léptek pályára a csapatok, de a női összecsapást általában két nappal a férfiaké előtt tartották.

A serleget először élőben a csütörtöki Magyarország-Észtország Nemzetek Ligája találkozó előtt lehet majd látni a Groupama Arénában, a pálya szélén, ahol az akkreditált fotósoknak 19.40-től 19.55-ig lehetőségük lesz fényképeket készíteni róla.

A BL-trófea megtestesíti mindazt, amiről a versenysorozat szól. A spirális karok és a kupa teste a női labdarúgás csúcsszintjének dinamizmusát és erejét szimbolizálják. A serleg megjelenése az új brand identitását tükrözi.

A 60 centiméter magas és 32,9 centiméter széles, polírozott króm bevonatú trófea minden szögből egyedi és elegáns látványt nyújt.

A serleg elülső oldalán a női Bajnokok Ligája győztes csapatainak nevei lesznek láthatók. Ez a középső, oszlop motívum szimbolizálja a klubok útját a női labdarúgás legmagasabb szintjére.

Május 18-án, a Groupama Arénában mérkőzik majd meg egymással a két legerősebb női együttes. Az UEFA célja a szervezéssel összefüggésben, hogy Magyarországon – az eseménynek is köszönhetően – jelentősen fejlődjön a női labdarúgás, s ez az irány megegyezik az MLSZ stratégiai célkitűzésével is. Az év talán legrangosabb női labdarúgó-mérkőzésének magyarországi megrendezése, a szervezet reményei szerint, új híveket toboroz a női futballnak.

A sorozatnak magyar vonatkozása is van: Jakabfi Zsanett együttese, a Wolfsburg szépen menetel, a spanyol bajnok Atlético Madridot összesítésben 10 góllal ütötte ki a nyolcaddöntőben. A következő ellenfele azonban a szintén magyar származású, de német válogatott Marozsán Dzsenifert foglalkoztató, címvédő Lyon lesz az elődöntőbe jutásért.

Út a budapesti BL-döntőig: elkészült a negyeddöntő párosítása

Út a budapesti BL-döntőig: elkészült a negyeddöntő párosítása

Az UEFA Nyonban elkészítette a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait. Jakabfi Zsanett együttese, a Wolfsburg a Marozsán Dzsenifert foglalkoztató, címvédő Lyonnal mérkőzik.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS