Budapesten rendezték az UEFA Share konferenciát

2023. június. 07., 21:46   |    

Budapesten rendezték az UEFA Share konferenciát

Június 5-7-ig tartották az UEFA Share konferenciát, melyen többek között a francia, a kínai, a skót és a finn női labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is részt vett vendégelőadóként.

Külföldi szakemberek érkeztek Budapestre, hogy megosszák szakmai tudásukat a női labdarúgást érintő fontos kérdéskörökben az UEFA Női labdarúgó tudásmegosztó szeminárium (Women’s Football Competence Framework) keretén belül. Ahogy azt a képzés neve is sejteti, a három napon keresztül zajló előadások és gyakorlati foglalkozások (bemutató edzések) célja a nemzetközi tapasztalatok megosztása volt.

A házigazda Budapest 11 országot látott vendégül, Ciprust, Gibraltárt, Észak-Írországot, Izlandot, Kazahsztánt, Koszovót, Máltát, Örményországot, Romániát, Svájcot és Szerbiát. Nemcsak a hallgatóság volt nemzetközi, hanem az előadók is, hiszen az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) képviselő szakemberek tudásanyagával ismerkedhettek meg a konferencia résztvevői. A női labdarúgás „nagyágyúiként” számon tartott előadók között volt a kurzusvezető svéd Anna Signeul, aki korábban a skót és a finn válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott, valamint a francia és kínai válogatottat korábban irányító francia Elisabeth Loisel is. További vendégelőadóként volt jelen a kanadai Alyssa Lagonia, az UEFA női szakágának munkatársa, aki a magyar sportmunkatársak számára sem volt ismeretlen, hiszen svájci és olasz klubok játékosaként több magyar csapattárssal is játszott együtt.

A tudásmegosztó szeminárium elsősorban az edzői munkára fókuszált, de egyebek mellett olyan témák is hangsúlyt kaptak, mint az UEFA női futball-stratégiája, az európai szövetség női edzőképző programja – amely egyébként több magyar szakember UEFA „B”, „A” és „Pro” képzését is támogatta – illetve a kapusképzés és a sportpszichológia.

Megtiszteltetés és elismerés a magyar női futball számára, hogy ilyen rangos, magas színvonalú UEFA-képzésnek adhatunk otthont Budapesten. A tudásmegosztás mellett ezek az események kapcsolatot jelentenek számunkra a szakág nemzetközi vérkeringésével, kapcsolatokat építenek, ápolnak. A gyakorlati foglalkozásokon magyar csapatokkal, magyar játékosokkal dolgoztak együtt az UEFA szakemberei: ezúton is köszönöm a Budaörs, a Ferencváros és az MTK Budapest együttműködő segítségét! – nyilatkozta Dénes Dorka szakágvezető az mlsz.hu-nak.

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Várdai és debreceni siker a vasárnapi játéknapon
Bajnokságok / Kupák
Futsal: Ismét kupagyőztes a Haladás

2024-05-12 19:56:55 Galéria

Futsal: Ismét kupagyőztes a Haladás

Bajnokságok / Kupák
0-2-ről nyert az ETO, kiesett a Siófok és a Tiszakécske
Bajnokságok / Kupák
Női futsalban idén is a Debrecen a kupagyőztes

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS