Budapesti, borsodi és Fejér megyei derbi a tavaszi nyitányon

2019. január. 31., 14:41   |    

Budapesti, borsodi és Fejér megyei derbi a tavaszi nyitányon

Szombaton, az MTK–Paks mérkőzéssel kezdődik az OTP Bank Liga tavaszi idénye. Szokásos beharangozónkban egyben áttekintettük a keretekben történt legfontosabb változásokat is, megjegyezve, hogy az átigazolási időszak csak február 14-én zárul le. Az M4 Sport élőben közvetíti a fordulóból a DVSC-Újpest és a Ferencváros-Bp. Honvéd találkozókat, az m4sport.hu-n pedig az összes bajnoki élőben látható. A Kossuth Rádió 18.10-től körkapcsolásos közvetítést sugároz a délutáni mérkőzésekről, míg a 19.30-as Ferencváros-Honvéd meccsről a 20.11-kor kezdődő Sportvilágban közvetít élőben.

MTK BUDAPEST–PAKSI FC
(szombat, Új Hidegkuti Stadion, 14.00)

Az MTK korábbi játékosának, Schäfer Andrásnak a Genoába, az olasz élvonalba szerződése volt a téli átigazolási időszak legnagyobb hazai szenzációja. A kék-fehérek játékosa 14 bajnoki találkozón szerepelt ősszel a csapatában. Az újonc lemondott a Zalaegerszegnek átengedett korábbi válogatott csatáról, Farkas Balázsról is. Érkezett az osztrák állampolgárságú Slobodan Mihajlovic, aki az osztrák területi bajnokságban, a harmadik vonalban játszott korábban. Az MTK a hatodik helyen áll a tabellán, miután az utolsó négy őszi bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített. Igaz, hátránya mindössze három pont a harmadik helyezett Debrecennel szemben.
A Paks a nyolcadik, öt ponttal áll a kék-fehérek mögött. Október 27. óta nyeretlen az OTP Bank Ligában. Bertus Lajos, Nikházi Márk és kölcsönbe Horváth Péter távozott, érkezett ellenben a Dukla Prahától hazatért Bobál Dávid, valamint Cseke Benjámin (Újpest), Zsidai László (Puskás Akadémia) és a visszatérő Könyves Norbert (DVSC). Érdekes a mostani ellenfél miatt, hogy korábban Cseke, Zsidai és Könyves is volt az MTK játékosa.

A találkozóra a szurkolóknak nem kell névre szóló jegyeket vásárolniuk. A két klub megállapodásának értelmében a vendégszektorra is hasonló szabályok érvényesek. A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon 1500-2900 forintért. A jegypénztárak a bajnoki előtt a pénztárak 11:30-kor nyitnak.

DEBRECENI VSC–ÚJPEST FC
(szombat, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A Loki végleg megszerezte éppen az Újpesttől Pávkovics Bencét, aki szeptember óta már játszik a csapatban. Némi huzavona után maradt a szlovák kapus, Tomáš Košický, akinek először nem adott új szerződést a klub, aztán mégis marasztalta. Két külföldi, az ősz első bajnoki gólját szerző spanyol Ezequiel Calvente és a román Ioan Filip mellett még Könyves Norbert távozott. Herczeg András együttese harmadik a bajnoki tabellán, két ponttal szerzett többet, mint az ötödik helyezett Újpest.
A lila-fehérek szinte változatlan kerettel várják a folytatást, nincs érkező, a két távozó közül Cseke Benjámin (Paks) egy, Mohl Dávid (Haladás) három mérkőzésen lépett ősszel pályára, utóbbi ezeken összesen tizenöt percet játszott.

A találkozóra a szurkolóknak nem kell névre szóló jegyeket vásárolniuk. A belépők megvásárolhatók online a http://nagyerdeistadion.hu/Stadium/Event/view/id/9474 oldalon, valamint a Nagyerdei Stadion jegypénztáraiban nyitvatartási időben 1300-4500 forintos áron. A vendégjegyek a http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57002714/DVSC---Ujpest-FC oldalon érhetők el.

MOL VIDI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(szombat, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

A címvédő két játékossal erősítette meg a keretét, Elek Ákos a kazah Kajrat Almatiból tért vissza a klubhoz, amellyel 2011-ben bajnoki címet nyert. Futács Márkó, a 2009-es U20-as vb-bronzérmes magyar válogatott csatára legutóbb a Hajduk Splitben játszott, tavaly májusi sérülése óta nem szerepelt tétmérkőzésen. Réti Patrik visszatért siófoki kölcsönadásából. A Vidi eladta Lengyelországba Sztefan Scsepovicsot, az Európa-liga csoportkörében szerepelt játékosok közül viszont senki sem távozott. Marko Nikolics együttese, miután az utolsó őszi fordulóban legyőzte a Ferencvárost, ötpontos hátránnyal követi a listavezető zöld-fehéreket. Új stadionjában még százszázalékos az OTP Bank Ligában.
A Puskás Akadémia új vezetőedzővel vág neki a tavasznak, Németországból költözött haza Radoki János. Korábban sem játékosként, sem edzőként nem szerepelt a magyar élvonalban, teljes eddigi pályafutását a Bundesliga két osztályában, illetve a német területi bajnokságban töltötte. A játékoskeretbe a bolgár Kamen Hadzsiev, egyebek mellett a Lokomotiv Szófia, a VfB Oldenburg, a Fortuna Sittard és a Beroe korábbi játékosa érkezett. Ősszel alapember volt a bolgár bajnokság negyedik helyén álló Sztara Zagora-i klubban. A szintén hátvédként bevethető Richard Križan a szlovák élvonalban, az FC Nitrában játszott ősszel. A felcsúti klub visszarendelte a Sepsinek kölcsönadott Prosser Dánielt, aki mindössze 109 percet játszott az idény első felében a román élvonalban remekül szereplő Sepsi együttesében.

A MOL Vidi szurkolóinak a 2019-es tavaszi szezontól az online jegyvásárláshoz nem szükséges a klubkártya. Jegyvásárláskor a szurkolóknak meg kell adniuk nevüket, valamit születési helyüket és idejüket. A jegyek megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. További jegyinfók: https://www.molvidi.hu/jegy


DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(szombat, DVTK Stadion, 17.00)

A forduló borsodi derbijén van miért törlesztenie a Diósgyőrnek: a két csapat tavaly tavaszi összecsapása volt a stadionavató, amelyet meglepetésre megnyertek a vendégek. Szeptemberben Mezőkövesden is Kuttor Attila együttese nyert az edző anyaegyesülete ellen, 4-2-re. A DVTK a tizedik helyen áll a tabellán, egyetlen ponttal előzi meg a jobbik kieső helyen álló Kisvárdát, míg négy pont a hátránya a közvetlenül előtte álló Puskás Akadémiával szemben. A piros-fehérek sajnálhatták, hogy véget ér az őszi szezon: hosszú vereségsorozatuk után az utolsó öt fordulóban nem kaptak ki.
A Mezőkövesd, a tabella hetedik helyezettje, hét ponttal előzi meg a DVTK-t. A sárga-kékek ellenben nem sajnálták, hogy vége az ősznek, az utolsó négy bajnokin nyeretlenek maradtak, két vereséggel búcsúztak 2018-tól. A Diósgyőrből távozott a korábbi válogatott Lipták Zoltán (Gyirmót), valamint Nagy Tibor, Budafokról visszatért Boros Gábor. Az őszt jól záró gárda együtt maradt. Mezőkövesden lemondtak André Alvesről, de alighanem erősödött a keret, mégpedig Bertus Lajus (Paks), Dragóner Filip és Pekár László (mindkettő Nyíregyháza) érkezésével.

A mérkőzésre nem szükséges névre szóló jegyet váltani, szurkolói kártya nélkül is lehet jegyet vásárolni az interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon 1500-4500 forintért. További jegyinformációk: http://dvtk.eu/17163-Olcsobb_lett_a_meccsnapi_jegy_es_bovult_a_kedvezmenyek_kore-cikk-labdarugas


SZOMBATHELYI HALADÁS–KISVÁRDA MASTER GOOD
(szombat, Szombathelyi Haladás Stadion, 17.00)

A sorsolás úgy hozta, hogy a kieső helyeken álló két gárda egymás ellen kezdi a tavaszt. A Haladás hátránya hét pont vendégével szemben. A szombathelyiek lemondtak Miroszlav Grumicsról, s távozott a mindössze két bajnokin szereplő dán Emil Lyng is. Erősödött ellenben a keret a vb-n is járt szlovák válogatott Saláta Kornéllal (Slovan Bratislava), Mohl Dáviddal (Újpest), valamint Holdampf Gergővel (Bp. Honvéd) és az ukrán Oleh Hologyukkal (Karpati Lvov), illetve a Ferencvárostól kölcsönvett Rui Pedróval.
A Kisvárda elengedte Artyem Milevszkijt, Temur Parcvaniját, Vuk Mitosevicset és Rácz Ferencet. Visszatért Délczeg Gergely, s érkezett négy külföldi, a görög Sztavrosz Cukalasz, az ukrán Anton Kravcsenko, a portugál Hugo Seco és a mindegyikük közül a leghíresebb, a korábbi román válogatott Gheorghe Teodor Grozav, aki legutóbb a bukaresti Dinamo tagja volt, de ott és előtte török klubjában 2018-ban összesen tíz bajnokit játszott.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. Jegyinformációk: http://haladas.hu/jegyek-es-berletek

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BUDAPESTI HONVÉD
(szombat, Groupama Aréna, 19.30)

A listavezető elengedte az izlandi Kjartan Finnbogasont, valamint kölcsönadta külföldre Matías Ezequiel Rodríguez és Dejan Georgijevicset, illetve a Haladásnak Rui Pedrót, de így is erősödött a keret. A Lengyelországból érkező grúz Lasa Dvali, a MOL Vidi ellen az Európa-ligában gólt szerző Nyikolaj Szignyevics, az ukrán Ihor Haratin, a Juventus tulajdonában lévő Ammar Ramadan és nem utolsósorban a norvég Strömsgodsettől megszerzett Tokmac Chol Nguen azonnali erősítést jelenthet. Az angol Stoke Citytől hazaszerződő korosztályos válogatott Szerető Krisztofer és a belga Marten Wilmots (a korábbi világklasszis futballista, Marc Wilmots fia) inkább a jövő ígérete.
A Honvédnál a sajtóhírek szerint kérdéses a dunaszerdahelyi klubbal kapcsolatban lévő válogatott Holender Filip sorsa, egy másik válogatott kerettag, Baráth Botond az Egyesült Államokba, a Sporting Kansas Citybe igazolt. Hidi Patrik újra külföldre, ezúttal Kazahsztánba, az Irtis Pavlodarhoz ment. Holdampf Gergő a Haladáshoz igazolt. Új szerzemény az algériai Mohamed Mezgrani.

A mérkőzésre szóló jegyek – szurkolói kártyával – megvásárolhatók a https://ticket.groupamaarena.com oldalon. A vendégjegyek a http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57002692/Ferencvarosi-TC---Budapest-Honved oldalon érhetők el. További jegyinfók: http://www.fradi.hu/hu/12-/jegyek/bajnoki-jegyinformaciok-2018/2019/20180606/c/20650

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS