Coca-Cola CUP: még lehet nevezni az új idényre

2013. október. 27., 12:49   |    

Coca-Cola CUP: még lehet nevezni az új idényre

Novemberben kezdetét veszi a középiskolások számára kiírt országos futballtorna második szezonja.

Akik elindultak a tavalyi, első alkalommal kiírt Coca-Cola CUP-on, alighanem nagyon sajnálnák, ha kimaradtak volna a bajnoki küzdelmekből. A végső győztes csapatok életre szóló élményekkel gazdagodtak, de akik korábban búcsúztak a küzdelmektől, azok is részt vehettek néhány remek hangulatú, színvonalas focitornán.

A Coca-Cola az új kiírásban is értékes nyereményekkel díjazza a legjobbakat. Az idei fiú győzteseknek a játék öröme mellett a fődíj miatt is megérte elindulni a tornán: Torinóban a világhírű Juventus vendégei voltak. Az ajkai Bródy Imre Gimnázium csapatának tagjai edzhettek és játszhattak a Juventus edzőközpontjában, megtekintették a klub múzeumát, bejárták a torinói együttes stadionját, testközelből látták a csapat sztárjait, és tizenegyeseket rúgtak a centerpályán, amelyen hétről hétre világklasszis labdarúgók játszanak.

Az mlsz.hu-nak az ajkaiak egyik játékosa, Boka Ákos számolt be a torinói élményekről.

- Az első napon elvittek bennünket a Vinovo edzőközpontba, ahol tréningen vettünk részt, a Juventus edzői remek edzést tartottak nekünk, mindenki alaposan elfáradt. Este a szállodában megnyitó ünnepséget tartottak, ahol kihirdették a csapatok névsorát a másnapi tornára, a játékosokat tudás és nemzetiség szerint is vegyesen osztották el. Másnap ismét az edzőközpontban kezdtünk, megkezdődött a várva várt torna. Izgalmas meccsek voltak, minden labdáért hatalmas küzdelem folyt. A torna után átmentünk a Juventus stadionjába ahol megnézhettük a Juventus Múzeumot, az öltözőket, a sajtószobát és minden kis zugot, sőt a pályára is felmehettünk. A tárlatvezetés végén név szerint, egyesével behívtak minket a pályára és rúghattunk egy tizenegyest a Juventus Aréna gyepén, a fényképünk és nevünk pedig kinn szerepelt az óriási kivetítőn a stadionban. Hihetetlen érzés volt! Harmadik nap délelőtt városnézésen vettünk részt, megnéztük a híresebb épületeket, tereket. Dél körül elindultunk a Juventus nyári edzőközpontjába, amit az Alpok ölel körül. Pár méterre voltak tőlünk azok a játékosok, akiket a tévében csodálunk. Elképzelhetetlen volt, hogy ilyen helyre eljutottunk! Az első csapatból ott volt Arturo Vidal, Alessandro Matri, Carlos Tevez, Fernando Llorente és sokan mások. Az edzés végén a tornagyőztes csapat tagjai dedikált Juventus-mezt kaptak. Örök emlék marad számunkra ez a kirándulás, minden középiskolásnak javasolni tudom, hogy nevezzen a Coca-Cola CUP következő kiírásaira, mert a mi példánk is mutatja, hogy megéri küzdeni.

Az aranyérmes lánycsapat tagjai Amszterdamba utaztak el a magyar válogatottal, a pálya széléről nézték végig a csapat edzését, megismerkedtek a holland fővárossal és természetesen a számunkra balul sikerült mérkőzésen is ott voltak a lelátón.

- Ez egy nagyon nagy lehetőség volt a számunkra, amit szeretnék megköszönni, mert nem minden nap nyer az ember ilyen díjat - mondta Dajka Anett, a győztes lánycsapat egyik tagja. - Nagyon jól éreztük magunkat, a mai napig emlegetjük a sok szép élményt, amire nagyon sokáig emlékezni fogunk. Még egyszer szeretném megköszönni ezt a remek lehetőséget az egész csapat nevében nagyon jól éreztük magunkat és ezekre a pillanatokra mindig szívesen fogunk visszagondolni. A Coca-Cola CUP nagyon jó csapatépítő program jól összehozza a társaságot és megtanít arra, hogy ne csak magadért küzdj hanem a csapatért! Idén ismét indulunk, és már most edzünk, hogy ismét eredményesen szerepelhessünk.

A Coca-Cola CUP második kiírására a cocacolacup.mlsz.hu oldalon lehet jelentkezni, itt találhatók a tornával kapcsolatos legfontosabb információk is.

Coca-Cola CUP a Facebookon: https://www.facebook.com/CocaColaCupMagyarorszag

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS