Coca-Cola CUP: teremtornákkal kezdték az évet a középiskolások

2014. január. 10., 14:49   |    

Coca-Cola CUP: teremtornákkal kezdték az évet a középiskolások

A 2013-2014-es szezonra nevezett játékosok több mint negyede lány, néhány megyében az ötven százalékot is megközelíti ez az arány.

A középiskolások számára kiírt Coca-Cola CUP második idényének első teremtornái a tavalyi év végén kezdődtek el, január első napjaiban tovább folytatódtak a küzdelmek. A hónap végéig mind a 723 csapat bemutatkozik a sorozatban, majd márciusban, immár szabadtéren, újabb tornán vesznek részt az együttesek, és ezt követően alakul ki a megyei döntők mezőnye.

A sorozatra összesen 6412 diák nevezett, jelentős siker, hogy megduplázódott a bajnokságra jelentkező lányok száma, a nevezők több mint egynegyede, összesen 1781 fő képviseli a gyengébb nemet. Néhány megyében kimagasló a lányok száma, így Szabolcsban 28 lánycsapat 266 játékost nevezett, Veszprémben pedig a jelentkező középiskolások közel fele, Nógrádban több mint az ötven százaléka lány.

A selejtező tornák után májusban a megyei döntők következnek, az országos döntőt pedig 2014 júniusában rendezik meg, amelyre a megyei döntők győztes fiú- és lánycsapatai jutnak be.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS